rapid-home-1.jpg
zaalhockey

zaalhockey

Vanaf begin december is het weer zover: dan mogen we met z’n allen weer lekker de ZAAL in! Voor aanvang van het zaalseizoen zal het hockeyhuis alle coaches uitnodigen voor een informatie-avond. 


Uitleg zaalhockey seizoen 2021-2022

 


Links in de presentatie

Zaalregels jongste jeugd

Spelreglement zaalhockey

Spelregels zaalhockey (filmpjes met uitleg)



Ins & outs zaalhockey


Een zaalteam


Een zaalteam mag maximaal 12 spelers opvoeren op het wedstrijdformulier. In het veld wordt gespeeld met maximaal zes spelers. Een team mag natuurlijk wel uit meer spelers bestaan. De extra spelers nemen tijdens een wedstrijd plaats op de tribune.


Elk team moet een zaalvertegenwoordiger (vaak de coach/teammanager/oudercoach) hebben, die dient als aanspreekpunt voor het team. Bij het aanmelden van het team moet bekend zijn wie deze functie op zich neemt. De coach/teammanager/oudercoach zorgt bijvoorbeeld voor de opstelling/aansturing van de spelers, het maken van een rijschema voor de ouders en het op tijd invullen en verwerken van het digitale wedstrijdformulier. 


Als een team een boete opgelegd krijgt, dan hanteert G.H.C. Rapid het principe dat dit team zelf de boete betaalt. Dit geldt ook voor bewust aangebrachte schade aan zalen. Een overzicht van de boetes is beschikbaar via de site van de KNHB.



Zaaldienst


Van ouders/verzorgers wordt verlangd dat zij een wedstrijdtafel dienst draaien. Door het aanmelden van een team stemmen de ouder(s)/verzorger(s) hiermee in. De zaalcommissie deelt de wedstrijdtafel diensten in. Mocht een ouder de dienst onverhoopt niet kunnen draaien, dan zal hij/zij zelf voor een vervanger moeten zorgen binnen het team van zijn zoon/dochter. Senioren worden geacht zelf iemand te regelen voor de dienst van de wedstrijdtafel. 



Taken zaalleiding


•Het bijhouden van de tijd. Er mag absoluut niet uit de tijd gelopen worden in verband met de strakke planning. 

•Zorg dragen dat het digitale wedstrijdformulier wordt ingevuld door de coaches en de scheidsrechters. 

•De stand bijhouden op het scorebord.

•Het ordelijk houden van de accommodatie en het aanspreken van teams op het gebruik van correct zaalschoeisel en het gebruik van zaalsticks.

•Kinderen die later moeten spelen NIET laten inspelen naast het speelveld.   



Scheidsrechters


Van de teams wordt verwacht dat ze zelf twee scheidsrechters bij thuiswedstrijden regelen. Vaste scheidsrechters hebben de voorkeur; de scheidsrechters moeten in het bezit zijn van een scheidsrechterskaart. Bij het aanmelden van het team moet dit reeds geregeld zijn. Als een team bij aanmelding geen scheidsrechters heeft kunnen vinden, dan zal de scheidsrechterscommissie (per speelronde) proberen scheidsrechters aan te wijzen. Lukt dat niet, dan moet het team zelf op zoek.


De scheidsrechters dragen ook zorg voor de juiste verwerking van het digitale wedstrijdformulier en zorgt dat deze op tijd verstuurd wordt.



De zaaluitrusting


Om een zaalwedstrijd te kunnen spelen heb je naast je thuis en uit tenue, scheenbeschermers en een bitje een zaalhockeystick, een zaalhandschoen en sportschoenen met een zool nodig, die niet afgeeft op de zaalvloer. Veldschoenen zijn absoluut verboden en mogen in de zaal niet gedragen worden!!  


Keepers moeten de bandjes met metalen gespen van hun uitrusting vervangen door bandjes met kunststof gespen. De materialencommissie ondersteunt hierbij door deze bandjes beschikbaar te stellen. Hiervoor graag contact opnemen met de materiaal commissie, e-mail: [email protected]


Keepers moeten zelf zorgen voor een hoes (optioneel, maar wordt wel geadviseerd) voor hun legguards. Deze hoezen beschermen je materiaal en je kunt er écht slidings mee maken in de zaal. 

Meer info? Pia de Wolf (Pi-Academie) tel. 06-50251231 of email [email protected] Gaarne aangeven dat je van GHC Rapid bent.


 

Aanmelding zaalseizoen


G.H.C. Rapid streeft ernaar om zoveel mogelijk zaalteams toe te laten, maar wegens overbezette hallen kan het zijn dat we het aantal teams moeten beperken. Het bestuur kan besluiten om alle aangemelde teams toe te laten, waardoor er per team iets minder getraind gaat worden. 


Bij voorkeur gaan complete veldteams de zaal in. Bij een tekort aan spelers kan het team worden aangevuld met spelers uit andere veldteams. Indien een team wordt geplaatst is de inschrijving bindend. Door inschrijving verplicht het team zich tot het betalen van de zaalcontributie en het spelen van de wedstrijden. De zaalwedstrijden worden op zaterdag en/of zondag gespeeld. 



De trainingen


Zaaltijd is alleen realiseerbaar als we vanuit de Gemeente Gorinchem voldoende zaaluren krijgen toegewezen. Ook voor de zaalhockeytrainingen geldt dat verwacht wordt dat je jezelf afmeldt bij de trainer als je niet op de training kunt komen! 



De contributie


De contributie voor zaalhockey is niet inbegrepen in de veldcontributie en moet apart worden voldaan. De contributie zal begin januari worden geïnd: 


De belangrijkste componenten waaruit de zaalcontributie is opgebouwd zijn:


•de inschrijfkosten KNHB

•de kosten van de zaalhuur

•de kosten voor het aantal trainingen

•de kosten voor de trainers

•de kosten voor de aanschaf van zaalmaterialen (ballen, hesjes, keepersbandjes, etc.)


Zaalhockey Locaties