rapid-home-1.jpg
jongste jeugd

jongste jeugd

Hockey voor de Jongste Jeugd is een verzamelnaam voor:

Om 5-jarige kinderen (basisschool groep 1 en 2) om deze kennis te laten maken met sportief bewegen is er Funkey in de vorm van trainingen elke zaterdagochtend (voor de tijden zie trainingsschema) op het miniveld. Lees hierover meer op de Funkey & Benjamins pagina.


Voor de 6- en 7-jarige kinderen (basisschool groep 3) zijn er de Benjamins welke net als de Funkey kennis maken met sportief bewegen in de vorm van trainingen elke zaterdagochtend (voor de tijden zie trainingsschema) op het miniveld. Lees hierover meer op de Funkey & Benjamins pagina.


De kinderen vanaf 6 jaar tot en met ongeveer 10 jaar. Er wordt in kleine groepjes van 3, 6 of 8 kinderen gespeeld met aangepaste spelregels. Ook wordt de grootte van het speelveld en de speeltijd per categorie aangepast. Daarnaast spelen de 3-tallen met 4 doeltjes om ervoor te zorgen dat de kinderen breed leren spelen.


Jongste Jeugdhockey moet gezien worden als een speel- en leerperiode. Winnen of verliezen is hierbij van ondergeschikt belang. Jongste Jeugdhockey is de opbouw op weg naar elftalhockey. Kinderen leren spelenderwijs samen te werken op het hockeyveld. Alleen kun je geen wedstrijd winnen, met elkaar wel! Teambuilding, sportiviteit en respect spelen daarbij een zeer belangrijke rol. Trainer en coach zijn de voorbeeldfiguren die deze begrippen moeten uitdragen. Tenslotte staan de kinderen wekelijks op het hockeyveld om te 'leren' en zich steeds verder te ontwikkelen op sportief en sociaal niveau.


Na het Jongste Jeugdhockey stromen de kinderen door naar de 'junioren' en gaan ze in een elftal spelen.


Wilt u uw zoon of dochter opgeven? Dat kan via het inschrijfformulier van onze website www.rapidmills.nl. Aan de hand van de inschrijving nemen wij contact met u op. Wilt u meer informatie? Stuur dan een email naar [email protected]


Wedstrijden

De F en E-jeugd spelen wekelijks wedstrijden, met uitzondering van de vakanties. De speeldagen worden door de KNHB vastgesteld en staan vermeld op de KNHB-site. Alle trainingen en wedstrijden gaan altijd door tenzij het buitenveld onbespeelbaar is (wateroverlast, sneeuw, bevroren, onweer). In de winter trainen de F en E jeugd door in de zaal, de E jeugd speelt daarbij ook een zaalcompetitie. 


Bij de Jongste Jeugd bestaat het hockeyseizoen uit drie perioden:

  • na de zomervakantie tot de herfstvakantie (najaarscompetitie)
  • na de herfstvakantie tot de kerstvakantie (najaarscompetitie)
  • december, januari, februari (zaalcompetitie voor de E)
  • na de voorjaarsvakantie tot ongeveer mei (voorjaarscompetitie)

De Jongste Jeugd competitie wordt afgesloten met een Jongste Jeugddag. Alle speeldagen zijn terug te vinden op de site van G.H.C. Rapid (pagina via Hockey/Wedstrijdschema) of de  Rapid app.


Afmelden voor een wedstrijd dient altijd tijdig te gebeuren bij de coaches.


Voor alle vragen over de jongste jeugd bij Rapid kunt een mail sturen naar [email protected]


Iedereen is 'Thuis bij Rapid'