rapid-home-1.jpg
hockeyhuis

hockeyhuis

INTRODUCTIE

Het Hockeyhuis staat voor het brede samenwerkingsverband dat zich bezighoudt met de organisatie van hockey binnen Rapid. Het hockeyhuis heeft als doel om plezier en prestatie te verbinden door de persoonlijke ontwikkeling van spelers. Dit doel ondersteunt het beleid van Rapid als prestatiegerichte familieclub.
ORGANISATIE

De basis van het hockeyhuis wordt gevormd door 2 pijlers die op dagelijkse basis met elkaar samenwerken ten behoeve van lijnen, teams en spelers. De pijlers van het hockeyhuis worden gestuurd en ondersteund door de Sterkhouders. Het Organisatie Kader en het Technisch Kader beheren een aantal processen die gericht zijn op de 3 belangrijkste doelgroepen: Spelers, Leiding en Ondersteuning.
Organisatie Kader

Het Organisatie Kader staat voor plezier en prestatie rondom het veld en is verantwoordelijk voor de organisatie van de ondersteuning van een team.

Het Organisatie Kader bestaat uit lijn-coördinatoren, lijnverantwoordelijken en overige coördinatoren voor teamindeling, zaalhockey, hockeyschool en trimhockey.

Het Organisatie Kader houdt contact met overige commissies die zich met hockey-gerelateerde activiteiten bezighouden, zoals de ledenadministratie, het wedstrijdsecretariaat en de arbitrage commissie.


Technisch Kader

Het Technisch Kader staat prestatie en plezier op het veld en is verantwoordelijk voor de organisatie van de leiding van een team.

Het Technisch Kader bestaat uit een Technisch Hockey Manager, hoofdtrainers, trainer/coaches, trainers en coaches.

Het Technisch Kader houdt contact met de verenigingsmanager voor het dagelijkse reilen en zeilen op de club.


Sterkhouders

De Sterkhouders is een groep van deskundige en betrokken Rapid leden die samen het Rapid DNA Plan ontwikkelen. Het Rapid DNA Plan is een beleidsplan voor het hockeyhuis. Het Organisatie Kader en het Technisch Kader handelen vanuit dit plan. Het Organisatie Kader en het Technisch Kader zijn vertegenwoordigd in de Sterkhouders.


PERSOONLIJKE ONTWIKKELING EN TEAMINDELING

Het Organisatie Kader en het Technisch Kader zijn samen verantwoordelijk voor de persoonlijke ontwikkeling van spelers en de bijhorende teamindeling. Deze teamindeling wordt bepaald door zowel sociale- als technische input. Het jaarlijkse teamindelingsproces wordt door het Organisatie Kader begeleid.


DOELSTELLINGEN

Het hockeyhuis streeft voor het seizoen 2018-2019 de volgende doelstellingen na:


COMMUNICATIE

Het hockeyhuis streeft erna om de communicatie met leden en ouders op de volgende manieren te verbeteren:

  1. Een transparante organisatie
  2. Een duidelijke en consequente manier van werken
  3. Zichtbaarheid op en rondom het veld
  4. Duidelijke informatie over hockey bij Rapid
  5. Een effectief communicatiekanaal
  6. Snelle en duidelijke antwoorden op vragen

MEER INFORMATIE

Een uitgebreide presentatie van het hockeyhuis vindt u hier: