Rapid Dames 1 wint ruim van Voorne
Da 8 November 2015

Nieuws afbeelding

De dames van Rapid speelden vandaag wederom thuis. Dit keer was Voorne de opponent, op papier een mindere tegenstander, maar tijdens de oefenronde afgelopen zomer eindigde de wedstrijd in een gelijk spel.

Alle reden om strak en fel van start te gaan. Dit bleek niet tegen dovemansoren gezegd, de eerste minuut was het Annemieke Tiebout die een wervelende aanval bekroonde met een doelpunt. Helaas was het niet veel later Voorne die hard en strak een strafcorner binnen sloeg.

Gelukkig bracht dit de Dames uit Gorinchem niet van hun stuk en bleven ze het beste van het spel houden. Met mooie combinaties bleef Rapid druk uitoefenen op de cirkel van Voorne en dit resulteerde uiteindelijk in een strafcorner welke hard werd in geslagen door Annemieke Tiebout. Hierna ging het spel wat over en weer, maar werd Voorne nooit echt gevaarlijk voor de defensie van Rapid met een sterk spelende Fleur Sterkenburg en Cathelijn Kilian. Rapid wist de 3-1 te maken nadat Anna Vissers zich goed staande wist te houden in een duel met de keeper.

Met deze ruststand was het duidelijk dat Rapid gefocust de tweede helft moest starten om de controle te behouden. Dit lukte wonderwel met weer een doelpunt in de eerste minuut, nu van Myrthe Sloeserwij. Hierna ontbrak het Rapid even aan de concentratie waardoor Voorne via een snelle aanval de 4-2 scoorde.

Deze wake-up call zorgde voor een vastberadenheid bij de Gorkumse om hun gedisciplineerde spel weer op te pakken en vast te houden. Dit lukte behoorlijk goed. Doelpunten van Annick van Bladel en Annemieke Tiebout zorgde voor de 6-2 eindstand na deze degelijke wedstrijd.