Dames 1 start met overwinning
Da 14 September 2015

Nieuws afbeelding

Na een zomerse verjongingskuur was Rapid Dames 1 zondag weer klaar voor een nieuw seizoen in de Derde Klasse. De ploeg van Naudjan Peters mocht afslaan tegen Tempo '34, promovendus uit de Vierde Klasse. De voorbereiding van Dames 1 beloofde veel goeds en de dames stonden vol goede moed aan de startblokken.

De eerste 15 minuten van de wedstrijd was er weinig spannends te beleven en moest Rapid haar weg in de wedstrijd nog weten te vinden. Via een knappe backhand wist Annemieke Tiebout de score te openen en dit leek de opening van de wedstrijd die de dames nodig hadden. Mooie combinaties werden uitgevoerd en niet lang na de treffer van Tiebout wist Joëlle Sevenhuysen te tekenen voor de 2-0 op het scorebord. De druk werd opgevoerd en de wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van Tempo '34. De score werd nog verder opgekrikt naar 3-0 door opnieuw Sevenhuysen met een knappe solo langs de graaiende keepster. Kortom, Rapid kon met vertrouwen de rust in.

Na de bemoedigende woorden van Naudjan om vooral op dit tempo en niveau door te gaan, startten de dames aan de tweede helft. Tempo '34 liet ook deze helft weinig van zich zien, daarnaast stond de verdediging van Rapid haar mannetje en werden strafcorners en acties onschadelijk gemaakt. Het duurde lang voor er aan de score werd gewerkt, maar via Anna Vissers wist Rapid op 4-0 voorsprong te komen. Rapid was heer en meester op het thuisveld en het was Fleur Sterkenburg die vanuit een strafcorner de bal vlammend op de plank sloeg om de uiteindelijke score op het bord te doen verschijnen: 5-0.

Volgende week speelt Dames 1 uit tegen Spijkenisse om 12:45 uur. Graag tot dan!

Door: Yverna Bosch