Rapid herovert tweede plaats
Da 13 November 2016

Nieuws afbeelding

Rapid speelde afgelopen zondag wederom een thuiswedstrijd, dit maal tegen Voorne. Voorne behoort samen met Rapid al het gehele seizoen tot de top 5, dat was ook zeer duidelijk te zien in de eerste minuten, waarin Voorne de fellere ploeg was. Echter kreeg Rapid na 3 minuten al een corner, maar deze werd goed tegengehouden. Wat ook gold voor de corner die Rapid hierna kreeg.

Rapid had het niet makkelijk met Voorne als tegenstander en moest veel moeite doen om het eigen spel te kunnen spelen. Halverwege de 1e helft was het uiteindelijk toch Fleur Sterkenburg die met een corner de bal hard achter de Voornse keepster wist te plaatsen.

5 minuten voor rust leek Rapid in te zakken, maar was het ook juist Voorne dat het initiatief nam en dat Rapid even helemaal wist weg te spelen. Voorne maakte vervolgens ook de gelijkmaker nog kort voor rust. Rapid had voor rust zelfs nog op achterstand kunnen komen, maar door een zeer sterk uitlopende Nienke Vermeulen tijdens de strafcorner, werd deze corner onschadelijk gemaakt.

Na rust was voor Rapid duidelijk dat er een tandje bij moest en dat lukte. Direct na rust was het Joelle Sevenhuysen die handig de bal bij Yverna Bosch wist te krijgen en zij maakte vervolgens de 2-1. En niet lang na deze goal, was het weer Joelle die voorbereidend werk deed voor Anna Vissers die de 3e Rapid goal op haar naam mocht schrijven.

De overwinning leek binnen, maar meer goals van Rapid bleven uit en het was juist Voorne die de 3-2 maakte. Het bleef nog lange tijd spannend tijdens de wedstrijd, maar door hard te knokken mét en voor elkaar sleepte Rapid de verdiende overwinning binnen. Met deze 3 punten en het verlies van de nummer 2 heeft Rapid de 2e positie weer overgenomen.