Rapid Heren 1 haalt uit!
He 27 Oktober 2013

Nieuws afbeelding

Na het debacle van de inhaalwedstrijd tegen Berlicum waren de heren van Rapid er op gebrand om bij Liberty uit Dongen de volle 3 punten mee naar huis te nemen. "Liberty-uit: altijd lastig”. Dat hebben de voorgaande seizoenen wel bewezen. Maar afgelopen zondag lieten de Gorcummers zien dat het verlies tegen Berlicum een foutje was. Het was al in de 6de minuut dat het visitekaartje werd afgegeven. Een briljante pass van Jan Imkamp op Gert-Jan van den Assem,  die er voor zorgde dat Kevin Boekhout de 1-0 kon aantekenen. Diezelfde Van Den Assem maakte 6 minuten later een onmogelijk actie door van links op te rukken, langs de achterlijn een verdediger passeerde en met een subtiel wipje de liggende keeper het nakijken gaf.  Rapid bleef de druk op de Brabanders hoog houden. De verdediging bediende uitstekend het middenveld en de aanvallers maakten het de Brabanders erg moeilijk. De 3-0 werd gemaakt door Feiko Westendorp die de bal aangespeeld kreeg door Boekhout. Vlak voor rust ontstond er wat onduidelijkheid na een overtreding van Rapid. Liberty nam de vrije slag maar de, verder uitstekende leidende, scheidsrechters waren niet helemaal duidelijk in hun fluitsignaal. Liberty profiteerde van de verwarring en scoorde de 3-1. In de rust werd aangehaald dat er een hoop doelpunten meer konden vallen, maar dan moest er wel geconcentreerd gespeeld worden om tegen-doelpunten te voorkomen.

Maar de tweede helft was nog geen 4 minuten oud of een enorme blunder met uitverdedigen zorgde ervoor dat Liberty de 3-2 maakte. Gelukkig was het 1 minuut later dat Jan Imkamp een strafcorner verzilverde door rechts laag de keeper te verrassen. Korte tijd later een sublieme voorzet van Sjoerd van den Wijngaarden die Van Den Assem achter de keeper sloeg. Dezelfde Van Den Assem maakte de 6-2 met zijn bekende backhand. Het dreigde een uitslag met dubbele cijfers te worden. De zeer goed invallende Ties Imkamp maakte de 7-2. Van achteruit opgekomen liet hij zien niet alleen een goede verdediger te zijn, maar ook nog kan scoren. Als je dan de tegenstander zo declasseert is het heel moeilijk om geconcentreerd te blijven spelen. In de laatste 5 minuten scoorde de Dongense mannen 2 keer tegen Rapid 1 keer. Het laatste doelpunt van Rapid kwam voornamelijk op het conto van Boekhout. Een enorme rush vanaf de eigen 23 meter lijn naar de vijandelijke cirkel. Diverse mannen hadden het nakijken. Super snel maar zeker niet zelfzuchtig. De uiteindelijke pass naar Van Den Wijngaarden leverde de 8-4 op. Een mooi resultaat en Rapid doet weer mee in de top. Zeker nu Drunen van Rosmalen gewonnen heeft. Samen met deze 2 teams staat Rapid aan de top.

Volgende week M.H.C. De Dommel in een thuiswedstrijd.