Rapid Dames 1 speelt gelijk
Da 6 Oktober 2013

Nieuws afbeelding

Het begin van de wedstrijd in Best werd minder scherp gestart dan normaal. Het spel ging gelijk op, maar de eerste goal werd gemaakt door Best.

Na de 1-0 speelde Rapid nog steeds niet het eigen vertrouwde spel. Het tempo lag te laag en de corners die behaald werden, werden vervolgens niet benut.

Ondanks trage omschakeling aan de kant van Rapid is het Else Jacqueline Wijting toch gelukt een snelle counter actie richting cirkel te maken, waaruit Yverna Bosch de 1-1 kon maken.

Tijdens de rust werden de koppen weer een kant opgezet en na rust was er weer het Dames 1 te zien zoals dit de laatste wedstrijden ook te zien was.

De moed was er en het tempo ging omhoog. Zo ook bij Best, die een snelle aanval om wisten te zetten in een goal.

Rapid liet echter de koppen niet hangen. Er volgden diverse corners en via een variant was het uiteindelijk wederom Yverna Bosch die de bal binnen wist te tikken.

Rapid hield het de laatste minuten goed dicht achterin, waar Irosha Kroegman ontbrak wegens ziekte, maar waar de debuterende A-speelster Nienke Vermuelen zeer positief van zich liet zien.

Een wedstrijd waar dit keer ook gewoon niet meer in zat, maar waar wel een verdiend punt mee naar Gorinchem is gegaan.

Door: Charlotte Sterk