Rapid H1 wint van medekoploper
He 30 September 2013

Nieuws afbeelding

Afgelopen zondag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma op Rapid Mills. Medekoploper Kromhouters uit Tiel waren er gebrand op om hun fabuleuze doelsaldo verder uit te breiden met een winst tegen de Gorinchemse mannen. Maar Rapid startte al in de 2e minuut met een voorsprong. Joris Logeman had een rush over de rechterflank, bediende Kevin Boekhout die de bal achter de keeper deponeerde. De Tielenaren waren verrast, maar bleken eigenlijk het betere team te zijn. Fysiek ijzersterk en conditioneel ook goed. Mooi samenspel en beheerst hockey, maar dan moet je wel effectief in je afronding zijn. Dat werd pas in de 24ste minuut beloond met een tegen doelpunt uit een mooie tipp-in. De verder sterk keepende Lennard Jansen had het nakijken.

Na rust was het eindelijk het verzilveren van een strafcorner door Jan Imkamp die Rapid wederom op voorsprong zette door een mooie sleep die voor de Tielse goalie onhoudbaar was. Nog steeds waren de tegenstanders veel in balbezit  maar afronden lukte hen niet. Diverse spelmomenten voor open goal werden niet benut. Rapid bleef rustig rondspelen en rook aan een overwinning. De 3-1 werd opnieuw door Boekhout gemaakt na een rebound na een schot op doel door Tim Harreman.

Het spel werd grimmiger en beide teams begonnen steeds nerveuzer te spelen. Rapid probeerde de winst te consolideren terwijl Kromhouters probeerden om langszij te komen. De 3-2 volgde pas 8 minuten voor het eindsignaal door slordig uit verdedigen van Rapid. Nu waren de Tielenaren wel effectief. De laatste minuten waren erg spannend omdat Kromhouters roken aan een gelijkspel, maar de inzet van Rapid was goed.

Rapid is nu na 4 wedstrijden nog steeds zonder puntverlies evenals 2 andere teams, Drunen en Rosmalen. Volgende week Drunen uit, wederom een spannende wedstrijd.

Door: Rob Bielschowsky