Rapid Heren 1 wint overtuigend
He 27 Mei 2013

Nieuws afbeelding

Walcheren uit: altijd lastig!

Met dit motto vertrok het paradepaardje van Rapid naar het Zeeuwse. Was er door andere teams gewaarschuwd voor partijdige arbiters, het tegendeel was waar. De scheidsrechters waren gewoon goed en niet partijdig. Een ander getackeld probleem was dat vrijwel de gehele verdediging in de studieboeken zat. Alleen Stijn Smaal was de vaste kracht op linksachter. Maar de Jongens A-invallers Stijn Ticheloven, Jelle de Wal en Kevin Boekhout waren waardige invallers. Uit de B1 werd ook nog een extra verdediger meegenomen. De 16-jarige Friso Smaal speelde een briljante wedstrijd en lijkt nu al klaar om volgend jaar standaard te "dubbelen".  Ook Timo Hendriks speelde als laatste man een fantastische wedstrijd. Niet alleen als onneembare vesting achterin, maar ook opbouwend een goede kracht.

De eerste 10 minuten speelde Rapid timide en te afwachtend. Walcheren leek de wedstrijd te gaan domineren. Maar daarna keerde het tij en waren het de Gorcummers die dicteerden. Toch duurde het tot in de 25ste minuut voordat Kevin Boekhout op aangeven van Sjoerd van den Wijngaarden de 1-0 op het scorebord zette. In de tussentijd kreeg Rapid menige strafcorner. Echter met het ontbreken van de vaste stopper Jasper Boekhout en de inval-stopper Max Logeman ging de ene na de andere strafcorner de mist in. Eén strafcorner ging er wel in en dat was in de tweede helft met een mooie lage push van Stijn Smaal. De 2-0 was een soort van bevrijding, waardoor Rapid steeds meer grip op de wedstrijd kreeg. Met name Van Den Wijngaarden speelde een fysiek sterke wedstrijd. Zijn solo's leverden gevaarlijke situaties op in de vijandelijke cirkel. Samen met Feiko Westendorp maakten zij de Zeeuwen helemaal gek. De solo van Van Den Wijngaarden in de 40ste minuut werd door hem uiteindelijk voorgegeven op Kevin Boekhout die de 3-0  aantekende. De 4-0 viel 10 minuten later toen de bal via een stick van een Walcheren-speler in eigen doel gespeeld werd. De frustraties bij de Zeeuwen werden steeds groter en tot overmaat van ramp werd de coach door de eigen scheidsrechter van het veld gestuurd. Rapid bewaarde de rust en de enige strafcorner die ze tegen kregen werd door keeper Lennard Jansen gepareerd. Coach Rob Bielschowsky was uitermate tevreden met deze uitslag en zeker ook door het geleverde spel. Rapid draait nog steeds mooi mee in de bovenste regionen en heeft zondag laten zien voor volgend seizoen wederom een goed team op de been te kunnen brengen. Met de potentieel wat er uit de A1 gaat komen worden de vrijgekomen plekken goed opgevuld.

Volgende week de laatste competitie wedstrijd tegen DES, één van de titelkandidaten. Rapid zal het deze mannen moeilijk gaan maken want het desastreuze spel in de uitwedstrijd moet dan goed gemaakt worden.