Op een regenachtige zondag was het Rapid Dames 1 die de zon liet schijnen
Da 2 Oktober 2016

Nieuws afbeelding

Rapid had de overhand in veld en creëerde vele kansen. Na 20 minuten wist Rapid de score te openen met een harde bal van Merel van Rooij die getipt werd door Yverna Bosch. Rapid speelde veel in de cirkel van Rapide en had veel dreigende aanvallen maar het lukte niet om de eerste helft nog een goal te maken. Rapid de rust dus in met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft had Rapid wederom de overhand in het veld wat zorgde voor vele mooie combinaties. Door een mooie combi tussen Joëlle Sevenhuysen en Aniéla Wesselman, wist laatstgenoemde de bal tussen de palen te pushen. Bij de tweede goal wisten deze twee meiden elkaar wederom te vinden en dat resulteerde tot de derde goal. De gehele wedstrijd liet Rapid een zeer sterk veldspel zien, de bal goed werd goed rond gespeeld en er veel ruimte werd gecreëerd. De achterhoede en het middenveld wist goed de rust te bewaren tijdens de gehele wedstrijd. Deze rust resulteerde ook nog tot een vierde goal, na een mooie opbouw volgde een harde bal de cirkel in. Nadat de keeper de bal pareerde was het Anna Vissers die de bal in het doel wist te krijgen. Rapid wist de drie punten te bemachtigen en staat nog steeds bovenaan.

Het team kan zich deze week gaan voorbereiden voor een zware pot uit tegen Derby.