Dames 1 start competitie met een overwinning

Nieuws afbeelding

De dames van Rapid beschikken dit nieuwe seizoen over een uitgebreide selectie. Diverse speelsters van vorig seizoen zijn gebleven, vanuit de jeugd zijn er 4 zeer talentvolle speelsters bijgekomen, er zijn 2 speelsters teruggekeerd naar Rapid en de nieuwe keepster is een routinier met veel ervaring die de tijdelijke nieuwe sluitpost is van de Gorcumse dames.

De nieuwe coach en trainer van de dames is een bekende, Charlotte Sterk, vorig seizoen nog speelster van het team en zij is nu de persoon die de dames aanstuurt langs de lijn.

Na een goede voorbereiding stond afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd in Zevenbergen op het programma.
Een wedstrijd waar de Gorcumse dames sterk begonnen en al gelijk duidelijk lieten zien dat zij niet van plan waren om te vertrekken zonder 3 punten.
Rapid speelde aanvallend hockey en creëerde ook veel kansen. Er werden diverse corners toegekend aan de ploeg, maar deze belandden in eerste instantie geen van allen tussen de palen.
Pas toen later weer een corner werd toegekend en deze eigenlijk mislukte, was het toch Fleur Sterkenburg die handig de 1-0 scoorde.
Kort hierna wist Zevenbergen voor de eerste keer ook een aanval op te bouwen, gelijk resulteerde in 2 corners. En hieruit scoorden zij de gelijkmaker.

Na de rust ging Rapid weer fel uit de startblokken, maar toch was het juist Zevenbergen die wederom uit een corner scoorde en zo zelfs op voorsprong kwam.
De Gorcumse dames lieten zich niet van de wijs brengen en ondanks dat er na dit doelpunt nog maar 20 minuten te spelen waren behielden zij de rust in hun spel. Hierbij speelden ook de nieuwe jonge speelsters uit de jeugd een zeer grote rol. Die gelijkmaker en vervolgens het winnende doelpunt moesten er komen. Mooie combinaties waren het gevolg. Op karakter werd er de laatste 20 minuten geknokt voor die overwinning.

En jawel, de gelijkmaker kwam van Joelle Sevenhuysen. Een mooie aanval, waarbij ze de bal in 1 keer hard doorsloeg en zo achter de Zevenbergse keepster wist te krijgen.

Kort hierna was het wederom Joelle die knap scoorde en zo zorgde voor een voorsprong. Dankzij deze goals wist Rapid ook in de laatste minuten goed hockey te laten zien en nog verschillende kansen te creëren.

Wat zelfs nog resulteerde in een laatste goal, deze kwam van Nikki Wattenbergh, en zo gingen de 3 punten na een 2-4 overwinning mee terug naar Gorinchem.