Sta je al jaren te kijken naar hockey en vind je het leuk? Zoek je een nieuwe uitdaging? Wil je graag de wedstrijden van je zoon of dochter begeleiden? Gewoon iets meer weten van de spelregels? Geef je dan nu op om scheidsrechter te worden !
Ieder weekend zijn er op Rapid zo'n 50 scheidsrechters actief die wedstrijden begeleiden. In een heel seizoen wordt er binnen Rapid een beroep gedaan op ruim 1250 scheidsrechters. Dit zijn scheidsrechter van allerlei niveaus. Je begint dus makkelijk en groeit met je zoon of dochter mee naar een hoger niveau.
Hoe werkt dat nou?
Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een E-learning programma met proefexamens. Na ongeveer 4 weken ontvang je een uitnodiging voor een examen in het clubhuis van Rapid. Direct nadat je geslaagd bent mag je al gaan fluiten.
Bij de hockeyverenigingen in Nederland kennen we 5 niveaus Je begint op beginnersniveau (niveau 5) en krijgt begeleiding bij de eerste wedstrijden. Na een aantal jaren kun je er zelfs voor kiezen om een opleiding tot CS+ (niveau 2) te volgen. (zie filmpje)
Kan ik dan voor iedere wedstrijd gepland worden?
Nee, zo werkt het niet. Je kunt na je examen je wensen opgeven bij de arbitragecommissie. Hierin kun je aangeven of je de ochtenden of middagen, de zaterdagen of de zondagen of b.v. alleen de wedstrijden van je zoon of dochter wil fluiten.
Jeugdleden worden automatisch door de vereniging aangemeld. Voor komend examen op 7 Mei 20:00 uur in het clubhuis zijn de kandidaten in de bijlage opgeroepen. Deze ontvangen op 28 maart een email met inlog gegevens. Sta je niet op deze lijst en wil je toch graag fluiten dan je je uiteraard ook aanmelden.
Interesse gewekt?
Meld je dan nu aan bij de arbitragecommissie via emailadres [email protected]. Stuur hierbij je NAW-gegevens maar ook je telefoonnummer. Na je aanmelding ontvang je een bevestiging.
Uiteraard kunnen scheidsrechters die het CS+ programma willen volgen of bondsscheidsrechter willen worden, zich ook aanmelden via bovenstaand e-mailadres.
Adwin van Os
Voorzitter