Rapid Heren 1.jpg
Verbouwing Clubhuis Rapid
winterstop 2018/2019
Al 16 November 2018

Verbouwing Clubhuis Rapid
winterstop 2018/2019

Nieuws afbeelding

Schetsen
In de zomer van 2017 werden twee nieuwe waterkunstgrasvelden aangelegd. Fantastisch natuurlijk, hier hadden we jaren op gewacht! Maar ineens zag je ook alles wat oud en versleten was op de club. Begin 2017 besloot een groepje mensen om te gaan schetsen - letterlijk en figuurlijk - wat er beter zou kunnen. Er was lekkage, de wc’s waren verouderd, de akoestiek in het clubhuis een ramp, die kleine ruitjes om gek van te worden als je naar buiten keek, een sombere luifel, fietsen overal, het meubilair viel uit elkaar, het terras was te klein, het speeltuintje gevaarlijk en er mochten best wat bomen en planten bij rond de velden en het clubhuis. De lijst werd langer, de bouwcommissie groter, de schetsen mooier en realistischer.

Thuis bij Rapid
Met de gemeente werd samengewerkt om een plan voor het terrein rond de velden te maken, een architect tekende de verbouwing van het clubhuis. Ook werd er driftig gerekend. We zijn tenslotte een vereniging en het geld in kas is van de leden. Na gedegen onderzoek werd besloten door te gaan met het plan om te gaan verbouwen.

Door de nieuwe velden, de komende verbouwing en hernieuwde aanleg van het terrein maakt Rapid de weg vrij voor de toekomst. Door zorgvuldig herstel en verbetering van clubhuis en buitenruimte, kan de vereniging er weer lange tijd tegen. Van veteranen tot funkykeutels en van middelbare-schooljeugd tot bezoekende teams, zij vinden het allemaal fijn om op Rapid te zijn. Deze hockeyclub, zo vol van leven, van plezier en ook van leren verliezen en omgaan met tegenslag, brengt speelplezier, geluk en vriendschap voor velen. Thuis bij Rapid!

WAT GAAT ER GEBEUREN?

 

Aanzicht clubhuis
Vanaf het parkeerterrein zie je straks de vlaggen vrolijk wapperen langs de slootkant en kun je zo het clubhuis in kijken. De heggen voor de gevel worden weggehaald en op de muur hangt nog steeds het grote Rapidlogo. De kunststof puien worden vervangen door aluminium puien zonder roedeverdeling. Meer licht, meer warmte en beter zicht. De kozijnen worden antraciet, de muren van het clubhuis zandkleurig.
Aan de kant van het terras kunnen de schuifdeuren straks helemaal open, waardoor binnen en buiten in elkaar overlopen. De bestaande luifel maakt plaats voor een luifel van hout die ‘omhoogkijkt’. Meer licht zal het clubhuis binnenstromen en van binnenuit naar een wedstrijd kijken wordt gemakkelijker.


Entreeplein
Langs de sloot komt een grotere fietsenstalling met hagen omzoomd. Hier kunnen straks alle fietsen staan, waardoor het entreeplein minder rommelig en beter toegankelijk wordt. Het plein wordt opnieuw bestraat, asfalt wordt verwijderd, net als de hagen voor het clubhuis. Er komt een border met vaste planten en midden op het plein een zitelement met een kersenboom als ontmoetingsplek. Waar mogelijk worden bestaande materialen hergebruikt, zoals trottoirtegels.

 

Groen
Langs de velden blijven brede stroken gras beschikbaar voor spelen, tentjes bij toernooien en bomen. Langs de slootkant wordt een rij knotwilgen geplant en aan de noordkant komen een paar forse solitairen als zomereik en rode beuk. Hekken worden met groen en bloeiende klimmers bedekt zodat Rapid ook waardevol is voor bijen en vogels.


Terras
Bij de entree wordt het verhoogde terras vergroot. Het muurtje rondom wordt vervangen door betonnen traptreden, zo ontstaat een tribune. Langs de hellingbaan worden betonnen zitelementen geplaatst. Dakplatanen zorgen voor schaduw en groen en er komt een watertappunt. Vanaf het terras zijn de spelende kinderen bij het nieuwe speeltuintje goed te zien.

Toiletten en entree

Beide toiletruimtes worden vernieuwd. Er komen nieuwe potten, wastafels, lampen, tegels, vloeren en sanitairwanden. Spiegels en handendrogers worden opnieuw gebruikt.
In de entree vind je een fotowand met historische beelden van Rapid; een plek voor de namen van sponsoren; lockers voor telefoon en portemonnee; een kapstok en een monitor waarop te zien is op welk veld je speelt. Ook huishoudelijke mededelingen en aankondigingen van feestjes, bitjes happen en de komst van Sinterklaas komen hierop voorbij rollen.


Binnen
In het clubhuis worden de vloer en de lampen vervangen, krijgt de kap een schilderbeurt en zullen grote lampen in de nok mooi licht en een betere akoestiek brengen. Stoer  nieuw meubilair kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Waar nu het bestuur vergadert en drie aparte kamers zijn, komt straks één grote ruimte, de Vuurkamer. Hier kan een teambespreking plaatsvinden, vergaderd worden en kunnen opa en oma op zaterdag rustig een kop koffie drinken. Twee schuifdeuren zorgen voor een scheiding tussen deze ruimte en het clubhuis. Indien nodig. Er komt een haard met luie hangbanken, een doos met Donald Ducks en ook herinneringen uit een sportief hockeyverleden in de vorm van bekers, vaantjes en borden krijgen hier een mooie plek.


Planning
De verbouw van het clubhuis begint op 5 en 6 januari met het sloopweekend. Seniorenteams en A-teams is gevraagd te helpen met slopen, opruimen, puin afvoeren en voorbereiden voor de bouwer. Tijdens de winterstop gaat bouwbedrijf Stout aan de slag en in het vroege voorjaar richt de gemeente het terrein in met groen. Als laatste is de aanleg van het plein voor het clubhuis aan de beurt. Voordat de wedstrijden weer beginnen half maart, moet alles klaar zijn.


Contact
Heb je vragen of goede ideeën? Wil je helpen, kom je slopen of wil je financieel bijdragen? Graag! Spreek iemand aan!


Bouwcommissie: Inge Burg, Robert Doeser, Filip Knoef, Ronald Kort, Anne Marie van Nieuwstadt & Saskia Voest.

Sponsorcommissie: Edwin Aerts, Jeroen Coers, Frank den Hollander, Filip Knoef & Pieter Mens.

 


Of stuur een mailtje naar [email protected]