Rapid dames wint thuis met grote cijfers van Evergreen
Da 12 Oktober 2015

Nieuws afbeelding

Afgelopen Zondag stonden de Dames van Rapid aan de start tegen Evergreen. Op papier een zwakke tegenstander, dus was het doel van Rapid om snel te scoren, werken aan het doelsaldo en het samenspel.

Met hoge druk zorgden de Dames voor een wedstrijd die zich voornamelijk afspeelde op de helft van de tegenstander. Via een mooie combinatie was het dan ook een tip-in van Yverna Bosch die de score voor de thuisploeg al snel wist te openen. De Gorincumse dames bleven de druk opvoeren en via een goed uitgespeelde opbouw aan beide kanten was het wederom Yverna Bosch die de bal vanaf de achterlijn tussen de armen van de keeper door wist te plaatsen in de linker bovenhoek. Niet veel later was het Anna Vissers die na een mooie combinatie de keepster opnieuw wist te omzeilen. Dat Rapid druk bleef houden bleek wel uit de daarop volgende actie van Anna Vissers die door druk op de keeper de bal achter haar benen vandaan wist te halen en opnieuw scoorde. De hoge press zorgde er voor dat Joëlle Sevenhuysen een mooie 5-0 op het scorebord plaatste. Het doelpuntenfeestje duurde nog even door, want Anna Vissers was scherp en knalde de 6-0 binnen de palen. Zo bleef de wedstrijd gecontroleerd door de dames van Rapid. Na een verdedigende fout van Evergreen kreeg Rapid een strafbal, die Myrthe Sloeserwij feilloos in de touwen pushte. Na een goed afgedwongen strafcorner, zorgde Annemieke Tiebout met een harde klap voor de 8-0 voor de rust.

In de rust werd er ook aandacht gevestigd op het alert blijven en zorgen voor een voortzetting van deze druk. Echter bleek de concentratie voor Rapid toch lastig vast te houden. Daardoor kreeg Evergreen meer grip en kwamen ze geregeld op de helft van Rapid. Een uitgespeelde strafcorner zorgde dan ook voor de 8-1. Daarna bleef Rapid echter scherp genoeg om kansen te creëren maar wist helaas geen goals meer te maken.

De eindstand van 8-1 geeft de Dames veel goede moed voor de wedstrijd volgende week uit tegen het hoog geplaatste Barendrecht.

Door: Yverna Bosch