Rapid Dames 1 speelt gelijk tegen HOCO
Da 31 Mei 2015

Nieuws afbeelding

Zondag 31 mei speelde Rapid Dames 1 uit tegen HOCO (voor de eventuele interesse: Oisterwijk). Na de verdiende winst tegen Zevenbergen en een weekend rust was de focus weer vol op aanwezig. De Gorinchemsen gingen fel uit de startblokken en wisten al gauw duidelijk te maken dat HOCO een zware middag tegemoet ging. Zo ging het spel over en weer. Na enkele minuten nam HOCO het initiatief met een strafcorner. Deze werd boven plankhoogte ingeslagen, vervolgens aangeraakt door de defensie van Rapid waarop de bal het net in vloog. De arbitrage zag echter een loepzuiver doelpunt en keurde deze dubieuze treffer goed. De beide partijen waren gebrand op doelpunten, maar tot de rust wisten de teams geen van beiden te scoren.

Na de speech van Naudjan was het doel duidelijk: het doel van de tegenstander. De gelijkmakende treffer kwam uit een hard in geslagen strafcorner door Eveline Sterk. Vanuit deze slag wist Aniéla Wesselman hem binnen de legguards van de keepster te tikken, die er met een ware goocheltruc een eigen doelpunt van maakte.

De arbitrage wist ook de sfeer op de wedstrijd wat extra te drukken door Merel van Rooij er na een lichte overtreding voor 10 minuten uit te sturen. Niet lang daarna werd ook Eveline Sterk er uit gestuurd en stond Rapid tot twee keer toe met 10 man te hockeyen.

HOCO wist hier na vele strafcorners gebruik van te maken en maakten de 2-1. Bij de Rapidzijde was de knop helemaal om en waren de dames gebrand op in ieder geval een gelijkspel. Met nog een 5-tal minuten op de klok wist Yverna Bosch de strafcorner in de verre hoek bij de Oisterwijkse keepster te slaan. Rapid stond haar mannetje en hield deze stand verdiend overeind tot het eindsignaal.

Volgende week zondag speelt Rapid Dames 1 alweer haar laatste wedstrijd van het seizoen. Zorg dat je er bij bent om de laatste punten binnen te slepen. 12:45 uur op de Bataafsekade in Gorinchem, tot dan!