Rapid Dames 1 verliest tegen één van de koplopers
Da 30 November 2014

Nieuws afbeelding

Voor de dames van Rapid stond afgelopen zondag alweer de laatste wedstrijd van de eerste competitiewedstrijd op het programma. Een wedstrijd waarbij Rapid tegen weer een van de koplopers moest spelen. Rapid dat zelf de afgelopen weken is teruggezakt naar de derde plek, kon vandaag zorgen om weer meer aansluiting te krijgen. Dan moest er in Prinsenbeek dus gewonnen worden.

Rapid kampt nog steeds met meerdere blessuregevallen en met 10 eigen speelsters en 3 A-junioren werd er gespeeld in Prinsenbeek.

Er werd door Rapid zeer zwak aan de wedstrijd begonnen. Al na een kwartier keek Rapid tegen een 2-0 achterstand aan. Maar hierna lukte het Rapid toch om het spel weer iets meer op te pakken en ook aanvallend zelf wat meer gevaar te brengen. Na een snelle aanval kwam Yverna Bosch in scoringspositie maar de keepster van Prinsenbeek begin een overtreding en voorkwam hierdoor de goal. Wel kende de scheidsrechter een strafbal toe. Charlotte Sterk, die haar laatste wedstrijd van dit seizoen speelde en vanaf deze week met zwangerschapsverlof gaat, maakte deze koelbloedig af en zorgde zo voor de 2-1.

In de resterende tweede helft kreeg Prinsenbeek nog wel heel veel strafcorners, maar deze werden allemaal niet benut. Met een achterstand ging Rapid de rust dus in.

Na rust was het Rapid dat iets feller uit de startblokken kwam. En nadat Joelle Been goed vrijliep, haar snelheid benutte, verdiende zij op deze manier slim een strafcorner voor Rapid. De eerste corner die Rapid kreeg toegewezen en waar Rapid is de laatste wedstrijden veel moeite had met de corners, werd er nu gescoord door een sterke variant uit te spelen. Met uiteindelijk aanvoerster Yverna Bosch die scoorde. De gelijkmaker was een opsteker voor de Gorcumse dames en dat was ook in het spel goed te zien. Invalster Anna Visser kreeg de bal aangespeeld en kwam 1 op 1 met de keepster. Anna bleef koel en haalde hard uit, waarna de bal in het net belandde en Rapid dus op voorsprong kwam.

Hierna liet Prinsenbeek zien dat zij niet voor niks de eerste seizoenshelft zo goed bovenin meedraaien en nadat er weer diverse corners mis gegaan waren, lukte het ook deze dames om uiteindelijk uit de corner te scoren en zo de 3-3 te maken. Na deze goal volgde nog wel een incident waarbij de Prinsenbeekse spits nasloeg, maar dit ontsnapte aan de aandacht van de scheids en zo kwam zij hier goed mee weg. Met nog minder dan 10 minuten op de klok en een gelijk stand kan er natuurlijk nog van alles gebeuren. Maar dat Rapid in deze laatste minuten uiteindelijk met 5-3 zou verliezen, was eigenlijk geen optie waarmee Rapid rekening wilde houden.

Toch gebeurde het. De handigheid van Prinsenbeek en de slordigheid van Rapid bood Prinsenbeek mogelijkheden en zo gaven de Gorcumse dames in de laatste minuten de wedstrijd geheel uit handen.

Door: Charlotte Sterk