Rapid Dames 1 speelt gelijk
Da 23 November 2014

Nieuws afbeelding

Na de dramatische wedstrijd van vorige week, stond deze week een van de koplopers HOCO op het programma voor Rapid. Rapid mist nog steeds meerdere speelsters vanwege blessures, maar met 4 invalsters vanuit de A kon Rapid vol vertrouwen aan de wedstrijd beginnen.

Rapid bleek al snel hun niveau van eerdere wedstrijden weer te behalen en de laatste 2 mindere wedstrijden achter zich te hebben gelaten. Rapid zette goed druk en wist hiermee veel ruimte voor zichzelf te creëren. Er volgden dan ook al snel mogelijkheden voor Rapid, maar gescoord werd er niet. Dat beide ploegen voor de overwinning op het veld stonden werd al snel duidelijk. Bij HOCO werd echter ook het fysieke spel al snel bestraft door de scheidsrechter. Er werd aan de rem getrokken nadat een Rapid speelster doorbrak en nadat er eerder al een groene kaart werd toegewezen volgde er daarna ook geel.

Bij HOCO bleek in de loop van de wedstrijd ook al snel dat zij een paar zeer handige speelsters bezitten, die veel meters maakten met de bal. Maar de verdediging van Rapid trad vaak zeer alert op en wist zo voordat HOCO echt gevaar gaf de bal alweer te onderscheppen. Niet lang voor rust kreeg Rapid een corner en uit een variant wist uiteindelijk Sophie Visser de bal binnen te tikken.

In de rust werd Rapid duidelijk gemaakt dat de overwinning nog lang niet binnen was. Er moest nog 35 minuten heel hard gewerkt worden.

Na rust bleek echter dat HOCO ook nog steeds 3 punten rook. En niet lang na de rust lukte het een speelster van HOCO dan ook om een lange solo te maken en de Gorcumse verdediging op het verkeerde been te zetten. Zij kreeg alle ruimte om uit te halen en helaas kon ook de Gorcumse keepster de gelijkmaker vervolgens niet meer voorkomen. Na deze goal kreeg Rapid weer wat meer ruimte en meerdere strafcorners toegewezen. Maar in de laatste wedstrijden loopt de corner van Rapid niet lekker en ook na meerdere corners werd er niet gescoord. Pas toen Rapid weer een corner kreeg toegewezen was het Charlotte Sterk die de bal hard achter de Oisterwijkse keepster kreeg. Helaas lukte het weer niet om deze voorsprong vast te houden en HOCO maakte dus de 2-2.

Kort voor het einde van de wedstrijd kreeg Rapid weer een strafcorner. Deze werd hard ingeslagen maar gestopt met de voet door een speelster van HOCO. Na overleg kreeg Rapid een strafbal. Yverna Bosch nam deze, maar de keepster reageerde alert en helaas bleef de 3-2 daardoor uit.

Al met al een zeer spannende pot, leuk voor de toeschouwers, maar geen 3 punten voor de dames van Rapid. Volgende week is de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft, uit tegen weer een koploper: Prinsenbeek.

Door: Charlotte Sterk