Rapid Dames 1 behaald 5e overwinning!
Da 13 Oktober 2014

Nieuws afbeelding

De dames van Rapid hebben zondag hun 5e overwinning op rij behaald. In een wedstrijd waarin Rapid van tevoren al favoriet was, was het toch belangrijk dat de tegenstanders niet onderschat werden. Don Quishoot uit Eindhoven was voor Rapid een onbekende tegenstander, die vorig seizoen zijn gepromoveerd naar de derde klasse en tot nu toe nog geen zeer sterke resultaten hebben laten zien. Kijkend naar het balbezit over de gehele wedstrijd zal deze voor Rapid veel hoger zijn geweest dan voor de tegenstanders.

De Gorcumse dames wisten de bal goed rond te spelen, maar kansen werden er in het begin van de wedstrijd niet direct gecreëerd. Pas na een minuut of 25 lukte het Rapid de score te openen. Na een goede opbouw van achteruit, volgde een schitterende loopactie van Aniela Wesselman die vervolgens de bal strak voor wist te geven en daar was het de alerte topscorer Nikki Wattenbergh die de 1-0 maakte. Niet lang daarna was er wederom een geweldige loopactie, ditmaal van Eveline Sterk die ook de bal strak voor gaf en nu was het Yverna Bosch die de bal precies in haar stick kreeg en zo de 2-0 wist te maken.

Na rust wist Rapid nog meer druk te geven en ook steeds slimmer meer ruimte te creëren voor kansen. Ook corners gaven gevaar, maar gescoord werd er niet. Er werd in de tweede helft nog maar een keer gescoord en deze goal kwam op nam van Lois van Buren, die zichzelf handig vrijliep in de cirkel en de bal netjes in de hoek speelde.

Wellicht een wat geflatteerde uitslag, maar wel weer de verdiende 3 punten voor Rapid.

De dames gaan nu aan kop, omdat medekoploper Prinsenbeek punten heeft laten liggen tegen Drunen. Komend weekend zijn de Gorcumse dames vrij, maar zondag 26 oktober om 12.45 mogen zij hun opwachting maken in en tegen Drunen. Een spannende wedstrijd waarbij support goed gebruikt kan worden!

Door: Charlotte Sterk