Rapid Heren 1 gaat niet voor promotie
He 27 Mei 2014

Nieuws afbeelding

Een spannender weekend had men niet kunnen bedenken. Nummer 1 tegen nummer 3 en nummer 2 tegen nummer 4. Rosmalen was vorig weekend al kampioen geworden. Volledig terecht. Een zeer gedisciplineerd team, dat als enige zeer constant gespeeld heeft. Rapid moest zondag "gewoon” winnen om 2de in de poule te worden en dus voor de play-offs te gaan. En Kromhouters moest in Tiel winnen of gelijkspelen tegen Drunen.

Enigszins gehavend, zonder eindexamenkandidaten, startte Rapid zeer voortvarend. In de 4de minuut was het de goed spelende Tim Harreman die de bal onderschepte en Niels Glerum aanspeelde, die eenvoudig kon scoren. Rapid kwam onder druk te staan en kreeg 3 strafcorners tegen die niet effectief genoeg waren. In de 15de minuut was het keeper Lennard Jansen die een briljante redding had op een mooie snelle aanval van Rosmalen. Kort daarna scoorde Rapid de 0-2  door een mooie steal van Glerum, die zorgde dat, de afscheid nemende, GertJan van den Assem  met een mooi schot de Brabantse keeper passeerde. Maar het was Rosmalen die vanaf de middenstip direct daarna de 1-2 scoorde door een fout in de verdediging van de Gorcummers. Maar Rapid bleef het de tegenstanders lastig maken. Een fantastisch mooie hoge bal van Jan Imkamp op Van Den Assem leverde een gevaarlijke kans die helaas niet benut werd. Een onterechte strafcorner werd, onhoudbaar voor keeper Jansen, gescoord. Hierna kreeg Rosmalen 2 strafcorners achter elkaar omdat Rapid commentaar op de leiding had. Eén daarvan werd benut en zorgde voor de voorsprong van Rosmalen. Vlak voor rust viel de beslissing doordat Sjoerd van den Wijngaarden een rode kaart kreeg voor een incident met een tegenstander.

Rapid moest de tweede helft met slechts 10 man verder. En in zo’n wedstrijd was dat de nekslag. De verdediging met een uitstekend spelende Joris Logeman en Jelle de Wal moesten het verder met z’n tweeën doen.

De tweede helft was het voor Rapid pompen of verzuipen. Toch bleef het spannend. De Gorcummers hebben geprobeerd met een enorme inzet de schade beperkt te houden. De 4-2 werd wederom gescoord uit een strafcorner en Rapid kreeg het steeds moeilijker. Ze moesten winnen en dus werd er een verdediger opgeofferd om nog te proberen om de achterstand goed te maken. Vijf minuten voor tijd viel de 5-2 door een blunder van Jansen. De eindstand werd in de laatste minuut neergezet door een strafcorner van Rapid waarbij Titus de Wal de 5-3 scoorde. Hevig teleurgesteld dropen de Gorcummers van het veld af. De mannen hebben geknokt voor wat het waard was. Geen promotiemogelijkheden dus.

Desondanks kijken de coaches Michel Wijnbelt en Rob Bielschowsky terug op een mooi seizoen. Tegen de top 3 werden briljante wedstrijden gespeeld, maar  tegen de mindere tegenstanders, zoals Berlicum, werden punten verspeeld. Rapid speelde dit seizoen niet evenwichtig genoeg en zal voor volgend seizoen daar keihard aan moeten werken. Dat zal moeten gebeuren zonder GertJan van den Assem en Jelle de Wal die het eerste gaan verlaten. Maar vanuit de junioren komen goede spelers naar de selectie en met wat meer discipline zou het mooi zijn als Rapid via een kampioenschap alsnog de 2e klasse gaat halen.

Door: Rob Bielschowsky