Rapid Heren 1 nog in race om promotie
He 18 Mei 2014

Nieuws afbeelding

Met nog twee wedstrijden voor de boeg blijft het voor de mannen van Rapid spannend. Willen zij nog aanspraak maken op promotie dan zal er gewonnen moeten worden van HC Best. De uitwedstrijd werd er nog verloren van dit team. Dus de mannen moesten volle bak spelen.

Toch was het al in de 3de minuut dat door een verdedigingsfout de Brabanders op voorsprong kwamen. Daarna was het de goed spelende junior Tim Harreman die de verdediging van Best verraste en waaruit Gert-Jan van den Assem de gelijkmaker scoorde. Wederom een verdedigingsfout in de Gorcumse defensie zorgde voor de 1-2. Het spel bleef op en neer gaan. Rapid wist nog niet te overtuigen. Aan het eind van de eerste helft Leek het veldoverwicht meer naar Rapid te gaan. Wederom een aanval opgezet door Harreman die door speler-coach Michel Wijnbelt simpel achter de goalie geplaatst kon worden leverde de gelijkmaker. Eén minuut later kwam Rapid op voorsprong door een fantastisch schot van B-junior Bram Engelhart.

In de tweede helft was het duidelijk dat Best zich enorm terugtrok en probeerde vanuit de counter te scoren. Rapid kon daar dankbaar gebruik van maken. Sjoerd van den Wijngaarden bediende Jan Imkamp met een mooie rush en daaruit viel de 4-2. Even later scoorde Niels Glerum vanaf kop cirkel. Heel even kwam Best terug op 5-3 door een keepersfout van Lennard Jansen. Mooi samenspel tussen Imkamp en Wijnbelt resulteerde in een riante 6-3. Vlak voor het eindsignaal scoorde Best via een mooie tip-in de eindstand 6-4.

Volgende week zal de beslissing vallen op de laatste speldag van de competitie. Rapid speelt tegen Rosmalen die afgelopen weekend kampioen werden. Verder zal Rapid afhankelijk zijn van de wedstrijd van de nummer 2 tegen de nummer 4. Drunen tegen Kromhouters.

Door: Rob Bielschowsky