Rapid Dames pakken volle winst tegen Liberty
Da 13 April 2014

Nieuws afbeelding

Ondanks een kort sterk begin van de wedstrijd waarin Rapid liet zien dat zij de betere ploeg waren, zakte Rapid al na 5 minuten in. Het laag geplaatste Liberty wist hun counters te benutten en door fout verdedigen werd het 0-1. Rapid leek even de weg helemaal kwijt en Liberty onderschepte de bal na slordige passing van de Gorcumse verdediging. Met een gelukkige bal werd de bal over de keepster gespeeld en hieruit volgde de 0-2. Gelukkig wist Rapid zich te herstellen. Ook de Gorcumse verdediging, waarin Nienke Vermeulen weer meespeelde als invalster, herpakte zich goed. Nog voor rust lukte het de dames om voor 2 goals te zorgen. Een geweldige tip-inn van Eveline Sterk en een rommelige situatie waaruit ook nog de 2-2 volgde.

Na rust wist Rapid duidelijk te laten zien dat zij met 3 punten en niets minder het veld af wilde komen. Met onder andere Nikki Wattenbergh die net als vorige week erg sterk speelde, lukte het Rapid om veel kansen te creëren. Dankzij een loepzuivere hattrick van Manon Snijders wist Rapid zelfs uit te lopen naar 5-2 en zo de wedstrijd eigenlijk te beslissen. Rapid had nog verder uit kunnen lopen, maar alleen Else Jacqueline Wijting wist na een mooie solo kort voor tijd de 6-2 nog te scoren.

Zondag 4 mei is de eerstvolgende wedstrijd van de Gorcumse dames. Dan wordt er afgereisd naar Hulst in Zeeuws-Vlaanderen en gespeeld tegen koploper Rapide.

Door: Charlotte Sterk