Rapid Dames 1 verliest, maar blijft bovenin ranglijst
Da 23 Maart 2014

Nieuws afbeelding

Bij HOCO in Oisterwijk was er voor de dames van Rapid de mogelijkheid om te klimmen op de ranglijst en het gat met de koploper kleiner te maken. Helaas zijn de dames hier niet in geslaagd. Op een snel en stuiterend veld waar het meerdere delen van de wedstrijd flink hagelde, bleek dat de scherpte ontbrak bij Rapid. Er was weinig balgevoel en Rapid was te afwachtend. Na 15 minuten keken de Gorcumse dames dan ook al tegen een 2-0 achterstand aan. HOCO wist zelfs 3-0 te maken. Het lukte Rapid nog wel om iets terug te doen via een corner.

Echter na rust zorgde een discutabele strafbal voor de 4-1. Hoewel Rapid hierna voor korte tijd toch nog de bovenliggende ploeg was en de 4-1 wist te maken, was het nadat coach Djurre van Gulik besloot 1 op 1 te gaan spelen, toch nog HOCO dat zelfs nog uitliep tot 5-2.

Dankzij gelijke spelen van alle directe concurrenten van Rapid is er nog weinig aan de hand en behouden de dames de 3e positie op de ranglijst. Maar de komende 7 wedstrijden kan Rapid het zich niet veroorloven nog punten te verliezen.

Door: Charlotte Sterk