Rapid Dames 1 houdt aansluiting bij de top!
Da 17 Maart 2014

Nieuws afbeelding

Met nog 9 wedstrijden te gaan, was de boodschap van coach Djurre van Gulik duidelijk voor de dames van Gorinchem. Als je kans wil maken op het kampioenschap moet nu elke wedstrijd gespeeld worden als een finale.

Zo ging Rapid de wedstrijd tegen Waalwijk, dat ook de aansluiting wil houden bij de top, dan ook in. Er werd een goed blok gezet en Rapid was meteen de bovenliggende partij. Al snel volgde een mooie aanval van Rapid, die door invalster Annick van Bladel, handig de goal werd ingelopen. Hoewel Rapid de betere ploeg bleef, lukte het Waalwijk toch om bij een van de eerste mogelijkheden die zij kregen direct de 1-1 te maken.

Met goede opbouwen van achteruit en mooi combinatiespel op het middenveld wist Rapid regelmatig gevaarlijk te worden in de Waalwijkse cirkel. Maar pas kort voor rust, na al meerdere corners net naast te hebben zien gaan of gered te zien worden, belandde de bal dan toch achter de keepster.

De 2-1 ruststand was voor Rapid reden genoeg om direct in de tweede helft weer veel druk te zetten. Diverse kansen volgden hieruit, maar deze werden niet allemaal even goed uitgespeeld. Toch werd een van de mogelijkheden goed gecombineerd en Yverna Bosch kon hierna de keepster handig omspelen en maakte de 3-1.

Met deze voorsprong lukte het Rapid om de wedstrijd goed uit te spelen en zelfs op het einde ook nog de 4-1 te maken via wederom een strafcorner die door de benen van de keepster ging.

Door: Charlotte Sterk