Rapid Dames 1 overklast tegenstander met monsterzege
Da 25 November 2013

Nieuws afbeelding

Afgelopen week werd in het nieuws druk gespeculeerd over een eventueel naderende horror winter. Die voorspelling kwam gelukkig niet uit, zodat de wedstrijd tegen Udenhout gewoon afgelopen zondag kon plaatsvinden. Dat het een horror scenario voor de tegenpartij van Dames 1 zou worden werd uiteindelijk wél een feit.

De Gorinchemse dames hadden op voorhand al de opdracht gekregen het doelpuntensaldo omhoog te krikken tegen de hekkensluiter van de derde klasse. Buiten dat, was de opdracht vooral het eigen spel te spelen en controle over de wedstrijd te houden. Al na de eerste 5 minuten was duidelijk dat Rapid voor een klinkende zege ging.

Het was een sterk spelende Nikki Wattenbergh die de openingstreffer voor haar rekening nam. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van de Udenhoutse dames, die van Rapid weinig kans kregen om hun eigen spel te spelen. Diezelfde Wattenbergh verzorgde niet veel later in samenwerking met de Gorinchemse voorhoede ook een mooie 2-0 op het scorebord. Rapid had de volledige controle en niet veel later was het Sharon van Meteren die de 3-0 binnen tikte. De 4-0 kwam door een vlammend schot van Else Jacqueline Wijting en een Udenhoutse stick in het doel terecht. Daarmee was de eerste helft zeker nog niet uitgespeeld en vele mogelijkheden volgden, maar de eerste helft werd door Manon Snijders besloten op een 5-0 score door een goed geplaatst backhand schot.

In de theepauze werden de Dames nog even op scherp gezet om deze helft de score met het eigen combinatiespel verder omhoog te krikken. In de tweede helft werd de score dan ook verder uitgebreid naar de 6-0 en 7-0 stand door, onder andere, een sterk spelende Aniéla Wesselman en wederom Manon Snijders.
Sharon van Meteren zorgde in deze helft voor een prachtig doelpunt door de bal feilloos over de verbaasde keepster van de tegenstander heen te tennissen. Else Jacqueline Wijting schoot vervolgens een backhand in die zodanig hard was dat de Udenhoutse keepster zelfs haar handschoen verloor. Bij deze stand op het scorebord kende Rapid even een moment van onoplettendheid. De focus was eraf en dit moment werd afgestraft met een ongelukkig tegendoelpunt. Daarna werd de wedstrijd netjes afgesloten door Eveline Sterk met een mooie 10-1 op de teller.

Rapid heeft bewezen knap mee te kunnen draaien in de top van de derde klasse en heeft haar missie ruimschoots volbracht deze zondag. Volgende week wordt Walcheren op Rapid Mills verwacht en gaan de meiden weer vol aan de bak om ook dan weer 3 punten binnen te slepen.

Door: Michelle van Geest