Rapid Heren 1 speelt gelijk tegen koploper Rosmalen
He 25 November 2013

Nieuws afbeelding

Na 3 zeer tegenvallende wedstrijden, was het zondag erop of eronder voor de Gorcumse mannen. Koploper Rosmalen zou een geduchte tegenstander kunnen zijn en als Rapid nog mee wil draaien in de top dan moest deze wedstrijd eigenlijk wel gewonnen worden. De boodschap van coach Michel Wijnbelt was duidelijk: vanaf het fluitsignaal vol er tegen aan! En zo geschiedde.

In de 7de minuut veroverden de Gorcummers een strafcorner. In de rebound scoorde Jan Imkamp de 1-0. Toch waren de strafcorners van Rosmalen aanmerkelijk effectiever. De 2 die zij kregen werden beiden gemaakt. Daar tegenover stonden er 4 van Rapid die door Imkamp niet gescoord werden. Er stond weer een goed keeper in het vijandelijke doel.

Na de rust begonnen de Gorcumse mannen ongeconcentreerd en menige bal werd ingeleverd. Twee keer achter elkaar werd door slecht verdedigen gescoord. De stand in de 58ste minuut was dan ook 1-4. Een nederlaag leek een feit. Maar met name door het fanatisme van Sjoerd van den Wijngaarden, die de rest opzweepte, kwam het vuur weer terug in het spel. Rapid speelde niet mooi maar fysiek wel sterk en op die manier konden zij de verdediging van de Brabanders af en toe fors onder druk zetten. In de 58ste minuut scoorde Van Den Wijngaarden met een ziedend hard backhandschot. Even later maakte Timo Hendriks vanaf rand cirkel de 3-4 na een vermeende shoot bal. Rapid leek wederom veerkracht te hebben en 1 minuut voor het einde  volgde één van de mooiste doelpunten van de wedstrijd. Een keiharde voorzet van Joris Logeman werd door Gert Jan van den Assem hoog in de touwen getipt.

Een kater voor de Brabanders maar voor de Gorcummers voelde dit gelijkspel als een mooie overwinning. Het blijft spannend in de top.
Door : Rob Bielschowsky