Rapid Heren 1 verliest aansluiting met top
He 18 November 2013

Nieuws afbeelding

Rapid speelde afgelopen zondag tegen HC Best. Dit team stond 1 plek onder Rapid op de ranglijst met 4 punten achterstand. Dus een lastige klus was op voorhand al bekend. Zonder Titus de Wal (ziekte) en keeper Lennard Jansen (buitenland) mochten er geen punten ingeleverd worden.

Invallende keeper Tristan Post liet deze wedstrijd zien op dit niveau goed mee te komen, maar zwaar kreeg hij het wel. In de 9de minuut was het een uitverdedigingsfout. Daar maakte Best gebruik van en zette het eerste doelpunt op het scorebord. Tien minuten later was het Niels Glerum die na een indrukwekkende solo Kevin Boekhout bediende en daarmee Rapid langszij zette. Geblunder in de verdediging werd door Best meteen afgestraft en Rapid ging met een achterstand de rust in. Rapid speelde ongeconcentreerd en miste de juiste instelling om de goed spelende tegenstander onder druk te zetten.

In de 2e helft ging het al niet beter. Best speelde zeer gedisciplineerd en maakte het de Gorcummers zeer lastig. Effectief werden ze pas in de 54ste minuut waar een afschuivende strafcorner de 3-1 betekende. Vlak voor tijd zorgde een mooi opgezette aanval  van Rapid de eindstand op 3-2. De aanval werd van achteruit opgezet door Jelle de Wal die via Michel Wijnbelt naar Timo Hendriks ging, deze gaf een fraaie voorzet op Boekhout die de bal over de doellijn zette.

Zonder 3 punten naar Gorinchem terug, nog steeds op een 4e plek, maar de achterstand op de nummer 3 is groot, zeer groot. Volgende week staat de nummer 1 op het programma. Deze zal gewonnen moeten worden, anders wordt het lastig om de promotie naar de 2e klasse te bewerkstelligen.

Door: Rob Bielschowsky