Rapid Dames 1 dwingen gelijkspel af met 10 dames!
Da 18 November 2013

Nieuws afbeelding

Afgelopen zondag speelde Rapid Dames 1 in Vlijmen tegen medekoploper Vlijmen. Vlijmen was wel hogergeplaatst vanwege de vele goals voor, maar Rapid ging met veel goede moed richting het Brabantse land.

In de eerste helft was Rapid de bovenliggende partij. Vlijmen speelde erg terughoudend en zeer verdedigend en Rapid kon zo proberen het spel te maken. Lastig voor het Gorcumse middenveld en aanval om door de vele Vlijmense speelsters te komen.

Toch lukte het af en toe om in de Vlijmense cirkel gevaar te brengen en corners te krijgen, maar het lukte Rapid niet om deze kansen af te maken.

Na rust volgde er al heel snel een gele kaart voor Manon Snijders, nadat zij haar stick te hoog boven haar schouders hield. In de 5 minuten die Rapid met 10 man speelde, was het Vlijmen die enorm begon aan te dringen.

Toch lukte het Rapid om dit ook goed op te pakken. Vlijmen was op dat moment voor 10 minuten de bovenliggende partij. Maar de Gorcumse verdediging stond knap zijn mannetje en wist Vlijmen goed af te keren.

Het laatste kwartier wist Rapid nog even sterk druk te zetten, mede dankzij enorm goed spel van middenvelder Eveline Sterk, die de gehele wedstrijd overal bovenop zat. Toch lukte het Rapid niet om nog tot scoren te komen en zo eindigde deze kraker in 0-0.

Door: Charlotte Sterk