Kostbaar puntverlies Rapid Heren 1
He 10 November 2013

Nieuws afbeelding

Na de briljante wedstrijd van vorige week, leek afgelopen zondag de middenmotor Oirschot een gewonnen wedstrijd. Maar dan moet je wel vanaf het fluitsignaal er vol tegenaan. En dat deden de Gorcumse mannen niet. Het was dan ook in de 3de minuut dat Oirschot met een hoge bal Timo Hendriks verraste waardoor een aanvaller  de bal achter keeper Lennard Jansen plaatste. De strafcorners van Rapid bleven kansloos doordat de doelverdediger van Oirschot erg goed stond te keepen. De Brabanders waren wat gelukkiger met hun corner. In de 15de minuut was het in eerste instantie een redding van Jansen, maar de bal werd terug op de kop gespeeld en in tweede instantie hoog in de touwen geslagen. De 3e strafcorner voor Rapid was wel raak. Jan Imkamp speelde de bal onder de Oirschotse keeper door. De 2-2 werd door Sjoerd van den Wijngaarden keihard de cirkel ingepompt en via een stick van een verdediger ging de bal het doel in. Daarmee gingen de Gorcummers de rust in.

De tweede helft werd volledig beheerst door een briljant keepende Oirschotse doelverdediger en een Rapid dat wel wilde en alle energie er in stopten, maar niet effectief genoeg bleek te zijn. Schoten van Titus de Wal, Kevin Boekhout bleven onbenut. En Rapid werd steeds desperater. Het wilde maar niet lukken. Zelfs in de laatste minuut werd een enorme fout gemaakt in de Brabantse verdediging. Gert-Jan van den Assem wist de bal te ontfutselen, maar vond zijn Waterloo wederom in de keeper. Rapid verliest mogelijk met dit gelijke spel de aansluiting met de top. Slordig puntverlies. Met een gevaarlijke uitwedstrijd volgende week tegen Best op het programma zal Rapid er een schepje bovenop moeten doen.

Door : Rob Bielschowsky

Foto’s: Ronald Tukker