Da 3 November 2013

Nieuws afbeelding

De eerste kraker van de komende 3 wedstrijden was er een om van te smullen.

Rapide werd na een lange reis, vanuit Hulst in Zeeuws-Vlaanderen ontvangen op Rapid en om bovenin mee te draaien moest Rapid winnen. Dat er volledige focus was bij de Gorcumse dames bleek al tijdens de teambespreking. Alle meiden waren er klaar voor, coach Djurre had er alle vertrouwen in.

Winnen was de taak! Rapid begon fel en wist Rapide goed onder druk te zetten. Toch lukte het Rapide om ook bij gevaar te brengen richting de verdediging van Rapid.

Maar door steeds alert optreden en bovenop spelers te zitten lukte het Rapide niet om de Gorcumse cirkel in te komen.

Na een kwartier, werd een er mooie aanval opgezet door Aniéla Wesselman die via Eveline Sterk, die alle rust hield, het gat zag en zo Yverna Bosch wist te bereiken die vervolgens de kans koelbloedig afmaakte met haar backhand.

Een bevrijdende 1-0 voor Rapid.

Aan beide kanten werd er goed gehockeyd en de Gorcumse verdediging bleef ook goed stand houden.

Toch wist Rapide heel kort voor rust een speelster te bereiken die de Gorcumse verdediging op een verkeerd been wist te zetten en zo zorgde voor een 1-1 ruststand.

Na rust was Rapid de bovenliggende partij. Een genot om voor het publiek te kijken naar een ploeg die met alle neuzen dezelfde kant op, goed hockey liet zien.

Een van de behaalde corners werd gekeerd met een voet waaruit een strafbal volgde. Deze werd

overtuigend achter de keepster gelegd door Charlotte Sterk.

De 2-1 gaf Rapid nog meer vertrouwen en al snel volgde uit een corner de 3-1 door een geweldige tip in van Eveline Sterk, die languit gestrekt voor de bal ging.

Rapid wist de wedstrijd vervolgens goed uit te spelen, zowel verdedigend als aanvallend.

Zeker hierbij ook complimenten voor de Gorcumse verdediging, die ervoor zorgde dat kansen die Rapide creĆ«erde op niets uitdraaide.

Met veel vertrouwen gaat Rapid richting de wedstrijd tegen Oirschot, die volgende week wederom op eigen veld wordt gespeeld.

Door: Charlotte Sterk