Wederom winst Rapid Heren 1
He 3 November 2013

Nieuws afbeelding

De Gorcummers doen weer leuk mee in de top. Subtopper Dommel uit St. Michelsgestel kwam op bezoek in Gorcum. In één van de beste eerste helften van dit seizoen lieten de mannen zien waarom Rapid nog steeds serieus mee doet om het kampioenschap.

Leon Hekman startte in de basis. De eerste strafcorner van zijn hand werd gekeerd door de keeper, maar in de 13de minuut maakte hij alsnog de strafcorner. Ook good old Gertje van den Assem liet vanuit een onmogelijke positie zijn favoriete backhandschot zien: 2-0. Rapid liet fantastisch spel zien. Het klopte helemaal. Verdediging, middenveld en aanval bedienden elkaar perfect. Met een hoofdrol voor de rechter aanvaller Kevin Boekhout die menige aanval inleidde met een enorme rush en zijn tegenstanders hadden het nakijken. Deze man is zo snel en ook nog zeer handig, de schrik voor iedere linker verdediger.  Vlak voor rust had hij een rush vanaf de 23 meter-lijn helemaal de cirkel in. Zijn schot op doel werd verkeerd gepareerd en dus een strafbal. Deze werd gescoord door Jan Imkamp. De mannen kregen in de rust de complimenten van coaches Wijnbelt en Bielschowsky, maar waarschuwden de Gorcummers voor teveel optimisme. Dommel speelde zeker niet slecht dus concentratie was wel geboden.

En inderdaad, de eerste 15 minuten waren zeer matig. Zeer slordig uitverdedigen leverde twee tegendoelpunten op. Gelukkig stond Timo Hendriks weer ouderwets fantastisch te verdedigen waardoor meer tegendoelpunten niet vielen. Een wondermooi doelpunt viel in de 54ste minuut na een hoge bal van achter uit van Jan Imkamp op Niels Glerum die de bal behendig onder de keeper doorspeelde. Rapid herpakte zich. De eindstand werd gezet op 5-2 na een fantastische aanval opgezet door Boekhout naar Titus de Wal die de bal voorzette naar  Van Den Assem; deze pakt zijn tweede doelpunt. De 4 strafcorners die hierna volgden werden ondanks goede uitvoering keurig gekeerd door de Brabantse keeper.

Rapid  staat op een gedeelde 2e plek en heeft volgende week HC Oirschot op het programma staan. Op papier een makkelijke wedstrijd, maar de thuis wedstrijd tegen Berlicum liet zien dat de ranglijst niets zegt.

Door: Rob Bielschowsky