Rapid Dames 1 winnen wedstrijd al in 1e helft
Da 28 Oktober 2013

Nieuws afbeelding

Vol vertrouwen reisde de dames van Rapid af naar Dongen om de Liberty, nummer laatst op de ranglijst, te gaan overklassen. Met een super scherpe start leek dit ook te lukken! Al na een paar minuten was het Nikki Wattenbergh die alleen voor de keeper kwam en voor de 1-0 tekende. Rapid bleef druk houden op de verdediging van Liberty en via een backhand van Yverna Bosch stond de 2-0 op het bord! Na deze snelle start begon Rapid echter wat steken te laten vallen. Dit resulteerde op druk voor het doel van Rapid. Een doelpunt bleef uit maar de dames moesten wel een tempo hoger gaan spelen! Dit lukte, met als resultaat een corner, die dankzij de alerte reactie van Eveline Sterk achter de Dongense keepster belandde.! Niet veel later was er wederom een corner die door Yverna Bosch werd ingeslagen en wat een 0-4 voorsprong betekende.

Na de rust kwamen de dames van Rapid minder scherp over. Het tempo lag te laag en kansen werden niet afgerond. Rapid was een klasse beter dan Liberty en een actie van Aniela Wesselman van rechtsachter naar linksvoor bewees dit maar weer eens! Helaas bleven de doelpunten de tweede helft uit, maar Rapid heeft weer 3 punten op zak!

Op naar de topper volgende week thuis tegen Rapide, waarbij Rapid kan gaan laten zien dat het bovenin mee hoort te draaien.