Kostbaar puntverlies Rapid Heren 1
He 21 Oktober 2013

Nieuws afbeelding

Afgelopen woensdagavond was de inhaalwedstrijd van het verregende weekend daarvoor. De Gorcumse mannen moesten tegen de een-na-laatste op de ranglijst, Berlicum. Op papier dus een makkelijke wedstrijd, mede omdat Rapid nog steeds ongeslagen is.

Uiteindelijk was het een enorme deceptie dat de Rapid hier met 2-1 verloor. In de eerste helft kregen de Gorcummers genoeg kansen, maar of de keeper wist de bal te keren of Rapid was gewoon niet effectief genoeg. Na de eerste helft stond Berlicum met 2-0 voor, omdat 2 counters bij hun wel effectief waren. Na de rust werd door Jan Imkamp één strafcorner gescoord.

Achteraf bleek dat Berlicum een hele nieuwe tactiek op de grasmat had gelegd en veel meer op de counters speelde. Blijkbaar een goede move van de coach van de tegenpartij. Rapid verliest hiermee de aansluiting met de top en zal weer alle zeilen bij moeten zetten om weer terug aan de top te komen.

Door: Rob Bielschowsky