Rapid Heren 1 "wint" met 5-5
He 6 Oktober 2013

Nieuws afbeelding

Op voorhand was bekend dat de Gorcumse mannen het afgelopen zondag moeilijk zouden krijgen, maar de 8-2 nederlaag van vorig jaar zouden de mannen niet nog een keer laten gebeuren. Mede koploper Drunen was net als Rapid nog ongeslagen. Maar als dan bijna de gehele verdediging afwezig is dan wordt het toch bijna een onmogelijke taak. Titus de Wal zat in het buitenland, Joris Logeman en Sjoerd van den Wijngaarden waren geblesseerd.

In de eerste helft kwam Rapid er niet aan te pas. Ze stonden erbij en keken ernaar. Drunen domineerde de eerste helft en speelde mooi samenspel. Kregen ook teveel ruimte van Rapid, waardoor ze mooi combinerend de tegenstander voor joker zette. De stand na 35 minuten was dan ook maar liefst 5-1. De eerste strafcorner werd vol op de uitlopende Kevin Boekhout gespeeld. De twee volgende strafcorners werden in een variant wel achter keeper Lennard Jansen gespeeld. Slecht uitverdedigen en slecht man-verdedigen zorgden ervoor dat Drunen misschien wel dubbele cijfers zou gaan halen. Coaches Rob Bielschowsky en Michel Wijnbelt zagen wel in dat het roer na de rust 180 graden om moest.

En dat gebeurde dan ook. Rapid leek in de tweede helft een heel ander team. Spelbepalende spelers van Drunen werden goed verdedigd en de opbouw van Drunen werd enorm gestoord. Jan Imkamp was de reddende man bij Rapid. Hij was de man van een onvervalste hattrick. Drie doelpunten op rij werden door hem uit een strafcorners gescoord. De strafcorners werden ziedend hard door hem hoog in de touwen gesleept. Rapid was volledig terug in de wedstrijd.

Invallers Tim Harreman en Ties Imkamp speelde zeer solide in de verdediging. Halverwege de tweede helft kwam Rapid langszij. Good old Gert Jan van den Assem was degene die 5 minuten voor eind met zijn fore-hand de bal achter de tweede keeper van Drunen plaatste. De Gorcumse mannen hebben in deze wedstrijd laten zien dat ze een enorme veerkracht hebben en dat ze wel degelijk mee zullen strijden om het kampioenschap.

Uiteindelijk gingen de heren met maar 1 punt retour, maar het voelde als een overwinning.

Volgende week tegen het één-na-laatst geplaatse Berlicum in eigen huis moet een leuk feestje worden.

Door: Rob Bielschowsky