Rapid H1 nog steeds zonder puntverlies
He 23 September 2013

Nieuws afbeelding

Na het vervelende incident van vorige week is die uitslag voorlopig niet verwerkt in de officiĆ«le ranglijst. Dit in afwachting van een uitspraak van de KNHB. Feit is wel dat de Rapid mannen na 2 wedstrijden ongeslagen zijn. Dat de wedstrijd van zondag tegen Gilze-Rijen 3 punten zou gaan opleveren was nog helemaal niet zeker. Deze teams zijn al jaren aan elkaar gewaagd. Maar Rapid was er op gebrand om de Brabanders te verslaan. De eerste helft beheerste Rapid het spel maar erg effectief waren de mannen niet. De strafcorners waren in de training intensief geoefend maar het stoppen van de strafcorner blijkt toch lastiger te zijn dan gedacht. In de 16de minuut was het backhandspecialist Gert-Jan van den Assem die voor open doel miste. Dezelfde Van Den Assem moest ook het veld verlaten na opmerkingen tegen de leiding. Uiteindelijk was het aan het eind van de eerste helft dat Rapid haar tanden liet zien. Eerst was het een briljante aanval van Kevin Boekhout die Jan Imkamp bediende voor de 0-1. Vlak voor rust revancheerde Van Den Assem zich met een verschrikkelijk hard backhandschot. Rapid ging de rust in met een 0-2 voorsprong.

Gelukkig was het al meteen in het begin van de tweede helft dat Imkamp een strafcorner op de Brabantse keeper speelde maar waar Titus de Wal in de rebound de bal alsnog over de doellijn sloeg. Tot 10 munten voor tijd dicteerde Rapid de wedstrijd. Diverse mooie aanvallen werden opgezet maar het afmaken was niet succesvol. Gelukkig waren de strafcorners van de tegenstanders zeer matig waar keeper Lennard Jansen en zijn verdediging geen moeite mee hadden. In de 60ste minuut was het Imkamp die in de cirkel op zijn stick geslagen werd waardoor hij een strafbal kreeg en deze zelf benutte. Hierna zakte het niveau van de Gorcummers. De verdediging vertoonde enkele gaten die door Gilzenaren goed benut werden. 2 tegendoelpunten volgenden elkaar snel op. Maar uiteindelijk was het Rapid toch de 3 punten terecht mee naar huis namen en nu 3 wedstrijden op rij met 4-2 gewonnen hebben. Vermeldt dient te worden dat nieuwkomers Kevin Boekhout en Jelle de Wal een zeer goede wedstrijd gespeeld hebben en hun basisplaats waarmaakten.

Volgende week staat Kromhouters uit Tiel op het programma in een thuiswedstrijd. Ook dit team staat ongeslagen bovenaan, maar zij hebben tot nu toe met monsterscores gewonnen. Ongetwijfeld zal dit een spannende wedstrijd worden waarin Rapid zal laten zien dat ze terecht bovenin meedraaien.

Door: Rob Bielschowsky