3 punten voor Rapid Dames 1, maar het publiek de grote winnaar
Da 23 September 2013

Nieuws afbeelding

Vorige week zondag verloren de Dames van Rapid 2 punten op eigen veld, na het 1-1 gelijk spel tegen Prinsenbeek. Het team was er dit weekend dus op gebrand 3 punten mee naar huis te nemen vanuit Waalwijk. Door coach Djurre van Gulik was aan de Dames meegegeven fel te starten en veel druk te zetten, en zo geschiede. Rapid zette het team van Waalwijk goed vast op de eigen helft en al snel werd er een strafcorner behaald. Deze werd goed uitgevoerd, helaas belande de inzet op de keeper, maar uit de rebound was het Charlotte Sterk die met een mooie hoge flats toch het net wist te vinden. Na dit snelle doelpunt bleef Rapid goed druk zetten, wat als snel leidde tot een lange corner. Deze werd genomen door Else Jacqueline Wijting, wie de bal met een schitterende backhand voor het doel wist te krijgen, waar deze door Nikki Wattenbergh achter de keeper werd getikt.

Rapid wilde deze 0-2 voorsprong gaan uitbouwen, maar Waalwijk raakte wat beter in de wedstrijd en wist de weg naar voren beter te vinden. Waar de Dames van Rapid het verdedigend  aardig oppakte was het toch Waalwijk die met een handige actie de 1-2 wist te maken. Normaal gesproken zou dit Rapid in opperste staat van alertheid moeten brengen, maar na een paar aanvallen op en neer waren het toch weer de Dames van Waalwijk die de gelijk maker wisten te maken.  De eerste helft werd met goed spel en kansen voor beide teams uitgespeeld en eindigde in 2-2.

De start van de tweede helft was van beide teams weer fel en scherp, wat maakte dat er voor het publiek weer de spanning in de lucht hing. Welk team zou de over en weer gaande kansen afmaken. Hierin was het weer Rapid die de voorsprong pakte bij een strafcorner, die gescoord werd door Yverna Bosch vanuit de rebound.

De 2-3 achterstand voor Waalwijk maakte dat de Brabantse Dames hoger gingen spelen en het de Rapid verdediging moeilijk maakte om uit te verdedigen. Waar de goed spelede Marlot Bielschowsky de Waalwijkse spits goed wist uit te schakelen zag deze toch kans om een snelle uitbraak af te maken in een één tegen één met de keeper. Dit maakte de stand weer gelijk 3-3.

Waar de Dames van Rapid het in het verleden nog wel eens liet lopen wanneer de tegenstand goed wist terug te komen overheerste er nu vooral rust en doorzettingsvermogen. Ook tijdens de resterende tijd van de tweede helft ging het spel met op en neer gepaard gaande met relatief veel strafcorners. Tot daar in de laatste 5 minuten door mooi combinatie spel van de Rapid zijde een goede kans kwam om de wedstrijd in het voordeel te beslissen. Koelbloedig wist Yverna Bosch deze kans af te maken, wat de einduitslag van 3-4 voor Rapid betekende

Door: Aniéla Wesselman