Rapid Heren 1 - Bommelerwaard 4-2 (gestaakt)
He 16 September 2013

Nieuws afbeelding

Zondag 15 september stond het team van Bommelwaard op het Gorcumse programma. Werd er vorig seizoen 2 keer gewonnen door Rapid. Dit seizoen kon het wel eens anders gaan lopen. De Argentijnse speler uit Zaltbommel was geruild voor een Poolse international. Wat voor een versterking zou dat gegeven hebben bij Bommelwaard.

Rapid begon overtuigend en speelde rustig en beheerst de bal rondom. In de 7de minuut was het Gert-Jan van den Assem die met zijn, inmiddels vermaarde backhand, de stand op 1-0 zette. Diverse strafcorners volgden maar bij beide teams liepen deze helemaal niet. De Gorcumse mannen missen Jasper Boekhout die vorig seizoen de ballen doodstil kon neerleggen. Het team is dan ook naarstig op zoek naar een opvolger. In de 25ste minuut was het de aanvoerder van Bommelerwaard die bij een strafcorner 2 mooie bewegingen maakte en de Gorcumse verdediging volslagen voor joker zette. Stand 1-1.

Daarmee gingen de teams ook de tweede helft in. De boodschap van coach Michel Wijnbelt was duidelijk. Blijf je eigen spelletje spelen en zorg voor overtuigende acties in de vijandelijke cirkel. Het was dan ook Kevin Boekhout die een mooie voorzet gaf op Van Den Assem die de bal droog achter de keeper volleerde. Enkele minuten later was het Jan Imkamp die een verschrikkelijk  mooi doelpunt maakte met de backhand. Rapid speelde zeer overtuigend en Bommelerwaard liet zich enorm intimideren wat ten koste van het niveau ging. In de 57ste minuut volgde een briljante solo van Niels Glerum die de cirkel in kwam en de ook zeer sterk spelende Titus de Wal aanspeelde die de 4-1 op het scorebord zette. 3 minuten later volgde er een tegendoelpunt van Bommelwaard doordat de verdediging niet sterk opgesteld stond waardoor een speler de 4-2 kon maken.

Tot dat moment was er niets aan de hand. Echter 9 minuten voor tijd meende de coach van de tegenstanders dat zij in woord werden bedreigd en haalde zijn spelers van het veld. De Gorcummers hadden geen idee waar deze actie vandaan kwam. De discussie die daarop volgde bleek zinloos en de wedstrijd werd gestaakt. Drie punten voor de Rapid mannen en een frustratie rijker waarom de tegenstanders van het veld liepen.

Door: Rob Bielschowsky