Rapid Dames 1 wint laatste competitiewedstrijd tegen Bommelerwaard
Da 3 Juni 2013

Nieuws afbeelding

Zondag werd door de de dames van Rapid de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld. De dames die nog op een gedeelde 5e plaats zouden kunnen gaan eindigen, moesten dan vandaag wel winnen.

Met als tegenstander Bommelerwaard, de ploeg die zou degraderen naar de 4e klasse, moest dit toch geen probleem zijn. Ook al was in de eerste seizoenshelft een gelijkspel het enige wat de dames uit die wedstrijd konden halen. Dat zou deze zondag niet het geval zijn. Al gelijk bij het starten van de wedstrijd zaten de Gorcumse meiden er bovenop. Full press werd er gespeeld, en direct lukte het om diverse kansen te creeeren. Maar met o.a. een tip-in op de paal en een bal vlak voor langs lukte het niet direct om op een voorsprong te komen.

Pas nog een kwartier was het een mooie combinatie met Sharon van Meteren en Merel Kouveld, waarbij laatst genoemde de goal uiteindelijk voor haar rekening kon nemen. Het had vervolgens ook al snel 2-0 kunnen staan, maar pas 10 minuten voor rust was het uiteindelijk via een strafcorner variant die werd ingeflatst, Sophie Visser die de bal binnen kon tippen. Of het nu kwam door het warme weer, of doordat Rapid zich toch weer mee liet spelen in het zwakke spel van hun tegenstanders, er werd zoals ook in eerdere wedstrijden gebeurde weer achteruit gelopen. En doordat de Gorcumse verdediging meer met elkaar bezig was, lukte het Bommelerwaard om toch 2-1 te maken.

Natuurlijk was met rust de boodschappen van coach Djurre van Gulik, die ook volgend seizoen de Gorcumse dames nog coacht, duidelijk. Gas erop, en zorgen dat je deze wedstrijd ruim wint.

In de tweede helft leek Rapid echter al meer bezig met de gezellige derde helft die eraan zat te komen en het leek zich totaal niet meer te houden aan de afspraken die golden. Toch lukte het Rapid om nog een keer te scoren vanuit een mooie solo-actie van Else Jacqueline Wijting die vervolgens de bal bij Sharon van Meteren aan liet komen en deze wist de bal handig binnen te tikken. 3-1 en dit zou ook de eindstand worden, want in de laatste minuten was er veel onrust bij de Gorcumse ploeg.

Toch vonden er kort voor tijd nog 4 publiekswissels plaats, voor de meiden die Rapid helaas gaan verlaten. Sophie Visser, Dorine Hugenholtz, Suzanne Boekhout en Annemieke de Vries nemen om verschillende redenen afscheid van hockeyclub Rapid en daarom werden zij even in het zonnetje gezet.

Meiden nogmaals: BEDANKT!