Rapid Dames 1 keert met mooie verdiende uitslag terug uit Baarn
Da 27 Mei 2013

Nieuws afbeelding

Zondag hebben de dames van Rapid gespeeld tegen Baarn Dames 1. Dit was de laatste uitwedstrijd van het seizoen. Een wedstrijd waarvan van tevoren gedacht werd dat deze goed te winnen moest zijn, maar onderschatting moest voorkomen worden.

Met Manon Snijders die ontbrak, maar Joëlle Been die haar verdienstelijke debuut zou gaan maken, werd er begonnen aan de wedstrijd.

Rapid begon sterk aan de wedstrijd. Goed veldspel waarin veel werd gepasst en weinig werd gelopen. De Baarnse dames werden bijna de gehele helft aan hunkeringen kant gehouden om op die manier te proberen de dames van Rapid tegen te houden. Rapid creëerde diverse kansen, maar wist pas kort voor rust te scoren uit een strafbal, die was toegekend nadat de bal met het lichaam van een speelster was gestopt op de achterlijn.

Na rust was het wederom Rapid dat aandrong en na 10 volgde een goal waarvan de voorbereiding eigenlijk synoniem stond voor de gehele wedstrijd. Er werd overzicht gehouden en de bal wel overgespeeld waarna Nikki Wattenbergh de 2-0 kon maken.
Na de 0-2 zakte de Gorcumse dames even weg en gingen achteruit lopen. Het spel oogde een korte tijd wat angstig en zo wist Baarn ook nog wat gevaarlijk te worden. Maar door goed optreden van de Gorcumse verdediging wist zij niet tot scoren te komen.
Rapid wist zich te herpakken en na een wederom prima aanval was het de goed meegelopen Merel Kouveld die uiteindelijk wist te scoren.
Kort voor het laatste fluitsignaal was het ook nog Eveline Sterk die hard uithaalde in de cirkel, haar bal werd door een verdedigster van richting veranderd en belandde daardoor achter de Baarnse keeper.

Met een mooie, verdiende 0-4 uitslag werd er teruggekeerd naar Gorinchem. Waar de dames zich komende week klaar zullen maken voor de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, zondag om 12.45.