3 punten voor Rapid Dames 1
Da 1 Oktober 2017

Nieuws afbeelding

De dames van Rapid hadden wat recht te zet na het verlies van vorige week. Liberty leek daar een geschikte tegenstander voor, een tegenstander om niet te onderschatten, maar zeker ook een tegenstander waar iets tegen te halen valt.

En dat bleek ook al snel. Rapid was direct de betere ploeg, meer balbezit, meer samenspel, alles liep ook beter dan de week ervoor.
De eerste goal viel uit een mooi uitgevoerde strafcorner en werd gescoord door Eveline Sterk. Net als in eerdere wedstrijden kreeg Rapid meerdere mogelijkheden, maar mede door het aanvallende spel, was het in de cirkel erg druk en vol en kwamen passes niet altijd even goed aan.
Toch lukte het Rapid om weer een corner te krijgen en hoewel deze niet uitgevoerd werd zoals gepland, was het Charlotte Sterk die de bal hard in sloeg. Bijna werd de bal toch nog gekeerd door de lijnstop, maar hij belandde toch over de achterlijn, waardoor Rapid met een 2-0 voorsprong de rust in ging.

Rapid wilde in de rust de voorsprong vergroten, maar verloor juist in het begin van de eerste helft de controle. Er waren veel slordigheden en er werd achteruit gelopen. Liberty kreeg veel corners toegewezen, maar deze werden allemaal weggewerkt door de Gorcumse verdediging.

Pas in de laatste 10 minuten van de wedstrijd wist Rapid het heft weer zelf in handen te nemen, maar een uitbreiding van de score bleef uit. Zo werd de eindstand 2-0 en bleven de 3 punten verdiend in Gorinchem.