Opnieuw ruime overwinning Rapid Dames 1
Da 18 September 2017

Nieuws afbeelding

Afgelopen zondag hebben de dames van Rapid wederom een ruime overwinning geboekt. De eerste thuiswedstrijd van dit seizoen op het prachtige nieuwe veld was tegen promovendus Gilze Rijen. Rapid was overduidelijk de betere ploeg, maar de eerste score bleef lang uit. Er waren veel mogelijkheden, maar pas na 20 minuten was het Fleur Sterkenburg die uit een corner de 1-0 maakte. Kort voor rust maakte Charlotte Sterk handig de 2-0, na een sterke trailer van Yverna Bosch.

De boodschap van Djurre van Gulik was duidelijk in de rust: meer scoren. Rapid was de gehele eerse helft grotendeels zelf in balbezit, maar door slordigheden werd er toch ook balverlies geleden.

Echter lukte het in de tweede helft wel om meer tot scoren te komen. De 3-0 werd wederom gemaakt door Charlotte Sterk. En niet lang hierna was het de vliegensvlugge Joelle Been die de 4-0 en 5-0 op haar naam mocht schrijven.  Met nog een paar minuten op de klok volgde er uit de rebound van een corner nog een mogelijkheid voor Aniela Wesselman. Deze belandde op de paal, maar door alert optreden van Yverna Bosch werd de goal alsnog gemaakt. Vlak voor het laatste fluitsignaal was er nog een strafcorner voor Gilze Rijen en uit deze corner kwam helaas toch nog een tegengoal voort, waardoor de eindstand van de wedstrijd 6-1 werd.