Rapid Dames 1 sluit eerste seizoenshelft succesvol af
Da 27 November 2016

Nieuws afbeelding

Na de blamage van vorige week waarin de Gorcumse dames duren punten lieten liggen, stond zondag de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft op het veld alweer op het programma.

Rapid speelde thuis tegen het lager geplaatste Tempo ’34. Het is dit seizoen wel gebleken dast Rapid het juist tegen lager geplaatste teams lastig heeft. Dat bleek ook in het begin van deze wedstrijd.

Voor beide teams waren er al snel kansen, maar hier volgden niet direct goals uit. Ook de eerste corners die aan beide ploegen werden toegekend waren niet succesvol. Rapid leek duidelijk iets goed te willen maken na vorige week, maar deed dit veel te gehaast. Goede mogelijkheden werden niet omgezet in goals. Pas na een minuut of 20 was het Joelle Sevenhuysen die de score wist te openen na een goede aanval via Nikki Wattenbergh. Niet lang hierna volgde een grote kans op de gelijkmaker, maar Rapid keepster Annette van Weenen keepte een uitstekende wedstrijd en wist Tempo meerdere malen te weerhouden van scoren. Rapid wist voor rust nog 2 maal te scoren, waarbij Joelle Sevenhuysen een loepzuivere hattrick maakte door alle goals op haar naam te mogen zetten.

Na rust volgde al snel de volgende goal van Rapid, vanuit een perfect uitgevoerde strafcorner was het Yverna Bosch die de bal binnen tipte. Ook Yverna Bosch zou deze wedstrijd een hattrick op haar naam zetten, want Rapid wist de score binnen 10 minuten uit de breiden tot 6-0. Met deze grote voorsprong was Rapid de focus even kwijt en hierdoor wist Tempo na een goede strafcorner alsnog een goal te maken en hiermee de stand op 6-1 te zetten.

Rapid maakte vervolgens nog een goal en zo werd de eindstand van deze wedstrijd 7-1.

De Gorcumse dames gaan nu de zaal in en spelen in de winterstop in de zaalcompetitie. In maart worden de wedstrijden op het veld weer hervat.