Rapid dames geven wedstrijd na rust uit handen
Da 9 Oktober 2016

Nieuws afbeelding

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen de nummer 1 en 2 in de 3e klasse B op het programma. Rapid ging de wedstrijd zeer scherp in, de start van de Gorcumse dames was super. Na 10 seconden volgde de eerste kans en na 2 minuten kreeg Rapid al een eerste corner. Deze harde bal van Fleur Sterkenburg belandde achter de keepster van Derby en zo stond Rapid al heel vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong.

Rapid was de het eerste deel de betere ploeg. Toch volgde er de gelijkmaker, maar hier liet de uitploeg zich niet door van slag brengen. Niet lang hierna volgde namelijk weer een voorsprong voor Rapid. Het was Anna Vissers die na een mooie aanval van Anna van Harten en Nikki van Doesburg de 2-1 maakte. In de eerste helft kwam Rapid zelfs nog op een ruimere voorsprong, nadat Joelle Sevenhuysen met een sterke individuele actie zorgde voor een 3-1 voorsprong voor de Gorcumse ploeg. Kort voor de rust kreeg Derby nog een strafbal toegekend, maar het was de sterk keepende Annette van Weenen die deze bal keurig wist te keren.

Je zou verwachten dat de wedstrijd voor Rapid bij de rust al voor een groot deel binnen leek te zijn, maar de Gorcumse ploeg wist dat zij alert moesten zijn na rust. Dat bleek echter nog niet zo makkelijk…

Direct na rust kreeg Rapid een grote kans om de 4-1 te maken, maar deze goal viel niet. Hierna leek Rapid de weg even helemaal kwijt en nam Derby de wedstrijd volledig over. Derby was veel feller, actiever en Rapid wist zich niet te herpakken. Het spel speelde zich ineens alleen maar af op de helft van Rapid en er volgde veel gevaar voor de Gorcumse ploeg. Zo ging de score van een 1-3 voorsprong binnen 15 minuten naar een 4-3 achterstand en niet lang hierna volgde zelfs nog de 5-3. Pas na deze treffer lukte het Rapid weer om het spel over te nemen. Derby kwam niet meer over de middenlijn en Rapid was voor de laatste 10 minuten toch weer de controlerende ploeg. Echter viel er geen goal meer en dus kon Rapid niets meer veranderen aan de score en bleven de 3 punten dit keer in Zwijndrecht.

Volgende week spelen de dames weer thuis, daar wordt Pelikaan ontvangen, natuurlijk zijn de dames gebrand om dan wel weer de 3 punten binnen te halen.