Rapid Dames 1 houdt het hoofd koel
Da 29 Mei 2016

Nieuws afbeelding

Zondag 29 mei onderweg naar asvion om 12.45 klonk het eerste fluitsignaal, de wedstrijd ging van start.

Ondanks de duidelijke aanwijzingen van coach Naud-Jan waren de eerste 10 minuten zoeken naar de juiste plekken en passes. Door sterk spelende Fleur Sterkenburg werd al snel het spel goed opgepakt. Kansen werden gecreëerd en benut. Door een mooie uitbraak van middenvelder Merel van Rooij kon de bal uitstekend in de cirkel terecht komen. Door middel van mooi combinatie spel en een prachtige actie van Joëlle Sevenhuysen kon de bal Myrthe Sloeserwij bereiken, die vervolgens het doel kon inlopen. Dit gaf Rapid dames 1 extra vertrouwen en bleven de eerste helft duidelijk domineren. De score voor de eerste helft bleef verder uit.

Met een 0-1 voorsprong op tegenstander Asvion ging de tweede helft van start. De verdediging van Rapid deed een goeie poging om het spel te herpakken. Kansen werden bij beide teams gecreëerd, maar niet benut. Door hard werken kwam Rapid op een voorsprong van twee punten. Weer via Merel van Rooij werd er een kans gecreëerd en Annick van Bladel wist deze kans te benutten. Asvion probeerde zich te herpakken en was vanaf toen een dreiging. Ze wisten daarna toch nog uit te breken en helaas langs de verdediging van Rapid te komen. Met een score van 1-2 en nog een aantal minuten op de klok wist Rapid het hoofd koel te houden en de wedstrijd ook zo te beëindigen. Dank gaat uit naar invaller Denise Hanika die uitstekend spel geleverd heeft.

De drie punten zijn binnen! Volgende week staat Prinsenbeek op het spel, met als doel weer drie punten te behalen.