Dames 1 speelt gelijk tegen Voorne
Da 22 Mei 2016

Nieuws afbeelding

Op deze grijze zondag mocht Dames 1 afslaan tegen Voorne. Coach Naudjan Peters had de beschikking over slechts 12 meiden dit weekend en gaf de dames ondanks de benauwdheid de opdracht hard te werken.

Rapid kwam scherp uit de startblokken en wist een goede eerste helft op de mat te leggen. Dit bestond vooral uit combineren, duels winnen, soms verliezen en de druk vooral voorin houden. Na een mooie rush van Joëlle Sevenhuysen tikte Yverna Bosch het eerste doelpunt achter de keepster, 0-1. De eerste helft ging gelijk op en Voorne wist een tegentreffer te versieren.

In de tweede helft werd de wedstrijd fysieker vanuit kamp Voorne. Dit liet Rapid niet op zich zitten en werkte ondanks de kleine selectie hard voor iedere bal. Helaas, door een slordige verdedigingsfout was het Voorne die de score hun kant op trok naar 2-1. Ondanks de strafcorners die werden cadeau gedaan door de arbitrage bleef dit de hoeveelheid doelpunten voor de tegenstander. De dames van Rapid besloten echter de druk naar de overkant op te voeren om in ieder geval een gelijkmaker op het scorebord te krijgen.

En niet veel later kreeg Annemieke Tiebout de kans om een strafcorner te verzilveren met een harde klap door het midden van de cirkel. 2-2 op het scorebord was niet genoeg voor Rapid, maar bleef ondanks de dreiging en bijna-doelpunten op deze stand steken.

Volgende week speelt Dames 1 tegen Asvion, qua rijden niet ver van Gorinchem, dus alle support is weer van harte welkom! Tot dan!