Een zonnige offday voor Rapid Dames 1
Da 4 April 2016

Nieuws afbeelding

Gisteren speelden de dames van Rapid in het eerste voorjaars zonnetje een beladen wedstrijd tegen Derby in Zwijndrecht. Het op papier beter geplaatste Derby wist bij Rapid nipt te winnen dus hadden de dames van Rapid hoop op een goede revanche.

Er werd vrijdag met een extra trainer getraind om de dames klaar te stomen. Ondanks een felle start van Rapid bleek ook Derby van plan om er een lastige middag van te maken. Rapid wist er op snelheid af en toe door heen te komen wat zorgde voor een aantal grote kansen voor het doel van Derby. Helaas was Rapid niet gelukkig in de afronding waardoor er geen doelpunt viel. Derby daar in tegen had aan 1 snelle uitbraak genoeg  om de 1-0 op het scorebord te zetten. Ondanks deze tegenslag herpakte Rapid zich snel en leek het er op dat ze voor de rust nog de gelijkmaker gingen maken. Toch keken ze in de rust nog steeds tegen een achterstand aan. Door coach Naudjan Peters werden alle puntjes nog eens op de i gezet en werd de boel op gezweept.

Rapid was vast beraden om direct aansluiting te zoeken. Echter zag het vrij snel na rust de score verder uitlopen tot een 2-0 achterstand. Meerdere corners van Rapid leverde helaas niks op waarna Derby daar in tegen ook de 3-0 wist binnen te tikken. Hierdoor raakte de dames van Rapid van slag en niet veel later vielen ook de 4-0 en 5-0 voor Derby. Rapid wist zich nog wel te herpakken en zo liet het ziet dat 5-0 een zeer geflatteerde uitslag is.

Helaas bleven de punten wel in Zwijndrecht en moeten de dames snel de knop omzetten en volgende week thuis tegen Zevenbergen wederom te laten zien waarom zij thuis horen in de sub top van hun poule. Alle support is welkom op sportpark molenvliet om 12:45!