Bestuurstafel (x) 

06-06-2017 | HET GAAT ECHT GEBEUREN!

Nog 6 dagen te gaan!

 

Maandag 12 juni starten de werkzaamheden aan veld 1 en 2 op het bestaande complex. Op ons nieuwe veld 3 aan de overzijde van het water is de door de gemeente geselecteerde aannemer al begonnen. De aannemer is Ceelen Sport Constructies. Zij hebben ook de velden bij andere clubs in Gorinchem aangelegd. Veld 1 en 2 worden watervelden en veld 3 wordt een zand ingestrooid veld.

 

Veld 3 wordt waarschijnlijk eind juli opgeleverd waardoor we al weer met trainingen kunnen starten vanaf augustus. Bij eventueel capaciteitstekort rond die tijd kunnen we ook bij GKV terecht.

 

Bovenstaande betekent dus wel dat er tussen 12 juni en begin augustus niet op Rapid kan worden gespeeld. Het terrein is dan officieel bouwterrein. Het clubhuis is beschikbaar voor vergaderingen (zelf sleutels regelen!) en bijvoorbeeld voor de vrijwilligersbarbecue op 23 juni a.s..

 

We proberen jullie regelmatig via social media en website een update te geven over de voortgang van de renovatie.

 

Komende zondag (11 juni) huldigen we de kampioenen en is er op Rapid een klein feestje als afsluiting van het seizoen en nemen we afscheid van de huidige zandvelden. Komen jullie ook?

 

Op 2 september starten we het lustrumjaar, het nieuwe seizoen en worden de nieuwe velden officieel in gebruik genomen.

 

Tot ziens op Rapid.

 

Sportieve groet,

 

Jeroen Coers

Voorzitter G.H.C. Rapid
__________________________________________________________________________________________________________


15-03-2017  | WEER THUIS!


Afgelopen weekend is de tweede helft van de veldcompetitie weer gestart! Hoewel het zaalhockey zo de eigen charme heeft, gaat er wat mij betreft niets boven het veldhockey. Vooral ook omdat we op zaterdag en zondag allemaal elkaar weer zien in ons (club)huis in plaats van verspreid over zalen in Gorinchem en omstreken. 

In datzelfde clubhuis kan op de vrijdagavonden ook weer worden gegeten, kunnen ouders koffie drinken terwijl ze op de trainende kinderen wachten en worden trainersavonden gegeven. Op 6 maart hadden we de workshop van HockeyPraktijk over de app die wij als Rapid gebruiken voor de trainers. Deze is te vinden in de Rapid App (en op de site van de KNHB); onder het balkje ‘meer’ staat ‘KNHB HockeyPraktijk’ en ‘HockeyPraktijk’ voor de trainers en coaches. Hierin staan de oefeningen die de trainers kunnen gebruiken voor de teams, van de F tot en met de senioren, op elk niveau! We hebben onderling afgesproken dat de trainers de trainingen voor de training voorbereiden en er dus geen telefoon op het veld gebruikt moet worden. 

Op 20 en 27 maart en 3 april zijn er nog meer trainersavonden voor de trainers van A t/m D, waarbij de trainers het veld op gaan om rond een thema te trainen. Dit gebeurt onder leiding van Fedde Grunstra en op 20 maart komt ook oud-Rapidspeler Floris de Ridder! 


Handje!

Kortom, er gebeurt genoeg moois en er ligt nog genoeg op stapel komende maanden. Maar in en rond ons clubhuis dienen wij ons wel te gedragen, dit begint met het hebben en tonen van respect voor elkaar én al onze vrijwilligers. Maar zeker ook vrijwilligers onderling, bijvoorbeeld de coach en de scheidsrechter. Helaas moeten wij constateren dat het ‘handen schudden’ voor én na de wedstrijd met tegenstander en vooral de scheidsrechters niet gebeurt. 

Bij sport hoort winnen en verliezen (en ok, ook een gelijkspel), maar respect voor je tegenstander en de scheidsrechter is minimaal net zo belangrijk. Zeker daar de scheidsrechters vrijwilligers zijn die wij enorm hard nodig hebben! Maar jij ook, zonder scheidsrechters kunnen er immers geen wedstrijden gespeeld worden.


Aan alle coaches, aanvoerders, spelers en ouders: schud die hand voor én na de wedstrijd! Gebeurt dit niet, spreek elkaar hier op aan. 

We mogen weer hockeyen, we zijn weer thuis; laten we ons dan ook zo gedragen.


Sportieve groet,


Joost van der Geest

Voorzitter TC

__________________________________________________________________________________________________________14-02-2017  | RAPID 84 JAAR!


Beste leden en ouders van leden,


Vandaag 84 jaar geleden werd G.H.C. Rapid opgericht. Een club met een rijke historie. Nu vele jaren later is Rapid nog steeds een gezellige familieclub waar hockey en plezier centraal staan.

 

Rapid staat aan de vooravond van de uitbreiding van het 3e veld. Een mijlpaal voor de club. Komend seizoen zal in het teken staan van het 17e lustrum van Rapid. De start vindt plaats op 2 september 2017 wanneer we ook de nieuwe velden in gebruik hopen te nemen. De lustrumcommissie is druk bezig met de voorbereidingen. Uiteraard zullen zij binnenkort een beroep gaan doen op vrijwilligers voor de verschillende activiteiten.

 

De zaalhockeycompetitie is voorbij. Hulde aan de kampioenen en aan alle vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt om deze competitie te realiseren. Zonder vrijwilligers geen Rapid. Het 2e deel van het veldseizoen staat voor de deur. Dit betekent dat we elkaar de komende maanden weer wat vaker gaan zien en spreken langs het veld of tijdens de verschillende activiteiten voor jong en oud. Wij kijken er naar uit!


Sportieve groet,

 

Jeroen Coers

Voorzitter G.H.C. Rapid


__________________________________________________________________________________________________________

02-01-2017  | GELUKKIG NIEUWJAAR!


Beste leden en ouders van leden,

 

Gelukkig Nieuwjaar!

 

Het is 2017, een jaar waarin voor Rapid veel te gebeuren staat. Vervanging huidige velden, een extra veld, aanpassingen clubhuis en complex, actieve ledenwerving en de start van het Lustrum in september. Om deze doelen te bereiken moeten we met elkaar de schouders eronder zetten. Met alleen de bestaande groep vrijwilligers gaan we het niet redden. We zoeken echt extra hulp van (nieuwe) leden en ouders. Kunnen wij ook op jullie rekenen?

 

Het bestuur nodigt jullie graag uit om komende zondag met elkaar het glas te heffen op het nieuwe jaar. Dit doen we tussen 16.00 en 17.30 uur. Vanaf 12.30 uur is het complex geopend en worden er wedstrijden gespeeld. Om 14.30 uur vindt de klassieker plaats tussen Heren 1 en oud Heren 1. Voorafgaand aan deze wedstrijd geeft Heren 1 een clinic aan de F-jeugd. Op de andere velden spelen de dames en heren veteranen onderlinge wedstrijden.

 

Kortom kom gezellig naar Rapid op 8 januari.

 

Sportieve groet,

 

Jeroen Coers

Voorzitter G.H.C. Rapid


__________________________________________________________________________________________________________

28-11-2016  | WINTER


Beste leden en ouders van leden,


De winter staat voor de deur en dat betekent dat het 1e deel van het seizoen er bijna voor iedereen op zit. Veel dank aan alle coaches, trainers, managers, commissies, medewerkers en vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt dat, over het algemeen, alles goed verlopen is. Mocht je denken dat iets beter kan stuur een mail of probeer dit idee zelf van de grond te krijgen. We zoeken nog steeds veel vrijwilligers!


Vanaf vandaag starten de trainingen in de zaal en vanaf komend weekend starten de zaalhockeywedstrijden. Wij wensen iedereen veel plezier in de zaal. We willen benadrukken dat we te gast zijn in de verschillende sporthallen in Gorinchem en elders in het land. Dit betekent dat we iedereen willen vragen zich netjes te gedragen, ouders kunnen hier ook een rol in vervullen. Alle schade wordt verhaald op Rapid en Rapid zal het bij roekeloze schade op de spelers zelf verhalen.


Bij het naderen van de winter hoort ook Sinterklaas. Komende woensdag brengt hij een bezoek aan de jongste jeugd van Rapid. Hulde voor de commissie. De afgelopen weken heeft de open haard weer regelmatig gebrand mede dankzij de leuke activiteiten van de evenementen commissie senioren. Veel dank!


Als we aan de winter denken dan denken we ook aan de Santa Run. Op 17 december vindt deze gezellige stadswandeling weer plaats over de wallen van Gorinchem. Vorig jaar hebben wij de 1e prijs in de wacht gesleept en daarmee een groot bedrag voor Rapid opgehaald. Het zou zonde zijn als we deze kans dit jaar laten lopen. We rekenen op jullie en zien alle teams graag aan de start op 17 december. Aanmelden kan via http://gorinchem.rotarysantarun.nl/inschrijven/.


Op 8 januari vinden de traditionele Nieuwjaarswedstrijden weer plaats met aansluitend de borrel tussen 16.00 en 17.30 uur. Het exacte programma wordt nog bekend gemaakt maar zet deze dag alvast in de agenda. We starten rond 13.00 uur.


Fijne winter(stop).

 

Jeroen Coers

Voorzitter G.H.C. Rapid

__________________________________________________________________________________________________________

11-11-2016  | 
#jijmaakthetverschil!


Beste leden en ouders van leden,


Elke zaterdag en zondag zien we talloze spelers en speelsters op het veld het verschil maken. Met een schitterende goal, een pass die niemand anders zag of een uitstekende redding. Je ontvangt terecht de complimenten van je teamgenoten en publiek. 

Er zijn ook mensen die op de achtergrond elke week weer het verschil maken. Zonder Laurens, sinds kort met versterking van Audrey, zou het op onze club stukken minder draaien! Ook zijn er talloze vrijwilligers die helpen met de organisatie van de wedstrijden, trainingen, evenementen en wat je ook kan verzinnen. Deze in meer of mindere mate onzichtbare krachten maken Rapid voor een groot deel wat het is en laat de club 'gewoon' doordraaien.

 

Een aantal groepen zijn zichtbaarder; bijvoorbeeld de trainers, coaches en scheidsrechters. Naast de hockey(st)ers cruciaal om tot een wedstrijd te komen! Trainers en coaches brengen onze Rapidleden techniek en tactiek bij, maar zijn ook bepalend in het stellen van normen en grenzen. Hoe gaan we met elkaar om in het team? Hoe ga je om met tegenstander, je begeleiding en de scheidsrechter? 

Vooral het fluiten gebeurt veelal op vrijwillige basis en iedereen die wel eens de fluit ter hand neemt: het lijkt soms bijna alsof je het niet goed kan doen. Elke fout ligt onder een vergrootglas, terwijl je ook heel veel overtredingen wél ziet. Maken scheidsrechters dan echt het verschil in de uitslag? Zelden. Het is vooral een excuus voor eigen fouten. Toch hoor je veel geappelleerd worden op de velden én vanaf de zijkant, door zowel coaches als publiek. 

 

Afgelopen maandag is de Week van Respect gestart met de slogan #jijmaakthetverschil! De KNHB en ook Rapid ondersteunt dit natuurlijk. 

We knokken allemaal voor die 3 punten in het weekend, maar het belangrijkste is dat we dit doen met respect voor de tegenstanders, je teamgenoten, de begeleiding en de scheidsrechter. We staan immers allemaal langs en op het veld omdat we het spel zo leuk vinden!

Dus ook dit weekend weer, of je nu uit of thuis speelt:

1. Voor de wedstrijd de line up met handen schudden voor de wedstrijd.

2. Tijdens de wedstrijd toon je respect voor iedereen op en rond het veld.

3. Na de wedstrijd drink je wat met de tegenstander.

 

En mocht iemand in je team of langs het veld zich hier niet aan houden? Spreek diegene dan aan! #jijmaakthetverschil!


Sportieve groet,


Joost van der Geest

Voorzitter TC


__________________________________________________________________________________________________________

10-10-2016  | 
TROTS!

Beste leden en ouders van leden,

 

Wat was het weer een heerlijk hockeyweekend. Het mooie weer van de laatste weken draagt zeker bij aan de gezellige sfeer op de club. Er wordt volop getraind en ook dan zien we echt dat we toe zijn aan het 3e veld. De gesprekken met de Gemeente Gorinchem starten deze week. Zoals al eerder gemeld is de discussie rondom de voetbal kunstgrasvelden niet op ons van toepassing.

 

Activiteiten

De komende weken tot aan de winterstop staan er veel activiteiten op de agenda voor jong en oud. Want naast prestaties in het hockey staat Rapid voor plezier. Kijk op de agenda en volg de berichtgeving via de app en de website. Voor de jeugdactiviteiten zoeken we nog wel enthousiaste ouders! Er is toch niets leukers dan je kind zien genieten met zijn of haar team. Opgeven kan via [email protected]

 

Hockeyschool

Met de komst van het 3e veld kunnen we eindelijk gaan groeien als club. Om dit te realiseren hebben we per 1 oktober de Hockeyschool opgezet. Dit betekent dat we gedurende het hele jaar nieuwe leden kunnen laten trainen. Zodra er plaats is in een passend team worden zij geplaatst in een team. Veel dank voor dit initiatief gaat uit naar Judith Ebben en enkele leden van de TC. Rob Struik heeft zich bereid verklaard het hockey technische deel op te pakken. Judith Ebben doet de coördinatie. Er volgt snel meer informatie over de Hockeyschool op de website.

 

Bar

Afgelopen weekend heeft Audrey Pinchetti proef gedraaid achter de bar. Ze wil graag Laurens komen versterken in het weekend. Het lijkt haar leuk om de vrijdagavond weer in ere te herstellen. We starten hier 4 november mee. Op 28 oktober vindt Beers & Bites plaats en daar zijn alle leden (18 jaar en ouder) en ouders van leden van harte welkom. Kaarten kun je kopen bij Laurens.

 

We kunnen trots zijn op onze club!

 

We zien jullie graag langs de velden of bij de komende activiteiten.

 

Sportieve groet,

 

Jeroen Coers

Voorzitter G.H.C. Rapid


__________________________________________________________________________________________________________

12-9-2016  | 
De kop is er af!

Beste leden en ouders van leden,


Het 1e weekend van het nieuwe seizoen zit erop. De afgelopen maanden en weken is er door de technische commissie, wedstrijdsecretariaat, materialencommissie en sponsorcommissie hard gewerkt om goed van start te kunnen in het nieuwe seizoen. Hulde! Uiteraard zijn er altijd dingen die beter kunnen maar we kunnen trots zijn als club op onze prestaties.


ALV

Tijdens de ALV van afgelopen maandag is Irene Wiezer benoemd tot lid van Verdienste. Irene heeft sinds haar komst bij Rapid zo’n 15 jaar geleden eigenlijk altijd een bijdrage geleverd aan verschillende functies binnen de Technische Commissie. De laatste 3 jaar vanuit de TC als lid van het bestuur.

Boukje Kruize heeft de voorzittershamer overgedragen aan Jeroen Coers. Timo Kool, Sjoerd Meeuwsen en Krino Kil blijven dezelfde functie bekleden.

We hebben kort gesproken over het alcoholbeleid. Over de uitkomst wordt een bericht verstuurd. Het nieuwe beleid gaat per direct in.

We hebben ook een update gegeven over het 3e veld. Hier zullen wij jullie later apart over informeren. Het komt er nog steeds en we plannen de opening op 2 september 2017.


Technische Commissie

Joost van der Geest heeft aangegeven de kar van de TC te willen trekken. Hij wordt de komende maanden ingewerkt door de huidige TC. We hebben Timo Hendriks bereid gevonden de jongenslijn op te pakken binnen de TC. Dit betekent dat een erg belangrijke commissie binnen Rapid weer voltallig is en aan de slag kan om Rapid voor te bereiden op de nieuwe situatie vanaf het volgend seizoen namelijk 3 velden en één miniveld.

Joost van der Geest wordt lid van het bestuur en daar binnen verantwoordelijk voor de hockey technische zaken.


Lustrum

Rapid is opgericht op 14 februari 1933. Dit betekent dat we vanaf september 2017 ons lustrumjaar gaan vieren. Helaas hebben we nog geen voltallige lustrumcommissie. We zoeken met name nog een persoon die de kar wil trekken. Daarnaast willen we graag 1 of 2 spelers uit de A-teams vragen om zitting te nemen in de commissie. Mocht je iemand weten of wil je zelf graag je handen uit de mouwen steken dan horen wij dat graag.


Super Sunday (18 september 12.30 – 16.00 uur)

Komend weekend speelt zowel Dames 1 als Heren 1 thuis. Beide teams hebben aangegeven de jongere jeugd meer bij de thuiswedstrijden te willen betrekken. Dit super initiatief ondersteunen wij van harte en daarom roepen wij alle jeugdleden op om zondag beide teams aan te komen moedigen. Neem je ouders ook mee! Wellicht zitten daar nog talenten tussen die de senioren kunnen komen versterken?  Uiteraard verzorgen Dames en Heren 1 ook korte clinics op het miniveld. Dit alles vindt plaats tussen 12.30 en 16.00 uur.


Komt allen!


Tot snel op Rapid.


Sportieve groet,


Jeroen Coers

Voorzitter G.H.C. Rapid